
Burdur/Çeltikçi’de tarihi eser kaçakçılarına dev operasyon: 944 tarihi eser yakalandı
Güvenlik güçlerinin kültür ve tabiat varlıklarının korunması, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi kapsamında yapılan çalışmalar sırasında elde ettiği istihbarat doğrultusunda Bağsaray’dan gelerek Çeltikçi ilçesine bağlı Kuzköy Köyü’nden geçerken Kuzköy kavşağında 5 şüpheli şahsa ve araçlarına yapılan operasyonda 944 adet tarihi eser yakalandı.
Jandarmanın Kuzköy Köyü’nde geçtiğimiz Salı günü yaptığı operasyonda, Bağsaray (Arvallı) üzerinden gelerek Kuzköy Köyü’nden geçerken yakalanan GA, TD, SA, MA ve SK adlı şüpheli şahısların araçları ve üzerlerindeki aramada 944 adet tarihi eser ele geçirildi.
Araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramada tarihi eser niteliğinde 806 sikke, 81 figür, 55 yüzük, 2 küpe olmak üzere toplam 944 tarihi eser ele geçirilen 5 şüpheli şahıs çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen eserler de Burdur Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.



- Büyük Atatürk’ü ağlatan iki neden
- Prof. Dr. Murat Türkeş: “Her damla yağmurdan yararlanmalıyız!”

- Nafaka ceza değil!

- Hızır’ı beklemek değil, Hızır olmak

- İtalyan Siyaset Bilimci: “Erdoğan’ın patronu varsa Doğu Perinçek’tir”

- Karanlık kurultayın ceza davası

- TÜİK 2025’de hayvan sayısı arttı diyor ama…

- Ramazan birleştiriyor, MEB ayrıştırıyor


