Burdur’un hızlı treni güme mi gidiyor?

Yıllardır fakir fukaranın ulaşım aracı olan yolcu treni ilimizden kaldırılmış; muhalefet sertleşince halkın gazını almak için iktidar milletvekilleri raylarda iyileştirmeler yapıldığını ileri sürmüşlerdi. Raylar yenilenince yolcu taşımacılığı yeniden başlayacaktı. Ancak bugüne kadar bu gerçekleşmedi; halkın aldatılmışlığı ile iktidar milletvekillerinin yalancılığı zihinlere kazınmıştı.

Şimdi Burdur halkı yeni bir yalancılık ve aldatılmayla karşı karşıya kalacağı ihtimali ortaya çıktı.

Hızlı trenin Antalya’ya Burdur’dan geçeceği vaadinin de boş bir hayal ve iktidar yalanı olduğunun ihtimal dâhilinde olduğu ileri sürüldü.

 

 

HIZLI TREN KONUSUNDA BURDUR BYPASS MI EDİLİYOR?

Milletvekili Dr. Mehmet Göker yaptığı yazılı açıklamada, 2017 yılının Şubat ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, Eskişehir’in Yüksek Hızlı Tren ile Afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya bağlanmasını önemsediklerini ve bununla ilgili çalışmanın yapılacağını söylediğini, ardından Temmuz ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Twitter hesabından Antalya- Burdur- Isparta yüksek hızlı tren güzergâhının belirlendiğini ve uygulama projelerinin başlayacağını belirttiğini ifade ederek, bununla birlikte Burdur kamuoyunda derin bir endişenin dolaştığını belirterek şunu belirtti: “Söz konusu bilgilere göre Afyon’dan gelen hattın Üniversitenin ve Tugayın bulunduğu Burdur merkezinin by-pass edilerek, Isparta üzerinden Burdur’un Bucak ilçesinden geçeceği ve Antalya’ya ulaşacağı konuşulmaktadır. Bununla birlikte Burdur hattının da uzun zamandan beri yolcu taşımacılığına kapalı olması bu bilgiyi adeta teyit eder niteliktedir”

BURDUR GARININ, MÜDÜRLÜK SEVİYESİNDEN ŞEFLİĞE DÜŞÜRÜLMESİ ANLAMLI

Milletvekili Göker, hızlı trenin Burdur bypass edilerek Isparta üzerinden geçeceği ihtimalini güçlendiren bir başka gelişme olarak, Burdur Tren Darı’nın Müdürlükten şefliğe düşürülmesini göstererek, “Afyon’a bağlı 7. Bölge Müdürlüğü’nün altında faaliyetlerini sürdüren Burdur Garı’nın, Müdürlük seviyesinden Şefliğe dönüştürülmesi hakkında 26 Mayıs 2017 tarihinde verdiğim soru önergesinin cevapsız bırakılması şimdi daha anlamlı hale gelmiştir” diye değerlendirmede bulundu.

AKP HÜKÜMETİ, HIZLI TREN

KONUSUNDA BURDUR’U GÖZDEN ÇIKARMIŞ GÖZÜKMEKTEDİR

Milletvekili Göker son olarak şu iddiada bulundu: “Tüm bunlar alt alta sıralandığında, AKP Hükümeti Yüksek Hızlı Tren Projesinde Burdur’u gözden çıkartırsa bu kimseye sürpriz olmayacaktır.”

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.