Cumhuriyet Halk Partisi (CHP’de) gerilim gittikçe yükseliyor.

İmamoğlu-Özgür Özel kliği gemi azıya aldı,

İl il, ilçe ilçe Türkiye’yi dolaşıyor.

Yeni partinin taşlarını döşüyor.

Kılıçdaroğlu da hukukun dışına çıkmadan yasa ve yönetmelikler doğrultusunda faaliyetlerini derinleştiriyor. En son olarak Afyonkarahisar, Giresun, Trabzon, Yozgat, Aydın ve Tekirdağ ile birlikte Burdur il başkan ve yönetimini görevden aldı.

“MUTLAK BUTLAN MYK’SININ ALDIĞI MKARAR ŞEREF MADALYAMIZDIR”

Görevden alınma gündeme düşer düşmez muhataplar ve tarafları açıklamalara başladılar.

İl binası önünde İl Başkanı Barış Ayten eşliğinde yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşan Milletvekili İzzet Akbulut, “mutlak butlan MYK’nın Burdur İl Başkanını görevden almış” olduğunu, “kendisi için, Burdur için hükümsüz” olduğunu, “vermiş oldukları kararın kendileri için gurur kaynağı, övünç madalyası” olduğunu, “AKP yargısının seçtiklerinin değil CHP’lilerin seçtiği kişi Barış Ayten’in İl Başkanı” olduğunu belirterek CHP’lileri saat 20,30’da il binası önünde toplanma çağrısı yaptı.

“DEMOKRASİMİZ AÇISINDAN SON DERECE SAKINCALI”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün alınan karar demokrasimiz açısından son derece sakıncalıdır. Delegelerin oyları ile seçilmiş il başkanı Barış Ayten’dir. Partimizin geleceği açısından derhal kurultaya gidilmeli ve bir an önce bu kaos bitmelidir. Biz seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in yol arkadaşıyız.” ifadelerine yer verdi.

“BOYBNUMUZU VERİRİZ, BOYUN EĞMEYİZ!”

İl Başkanı Barış Ayten de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Butlancılar tarafından alınan karar boynuma takılmış ŞEREF MADALYASIDIR. Boynumuzu veririz, Boyun eğmeyiz! Genel Başkanımız Özgür ÖZEL’in liderliğinde milletimizle yoldayız, milletimizin yolundayız!” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir