CHP Kadın Kolları, Bakan Göktaş’ı İstifaya Davet Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Kadın Kolları Başkanı Şengül Sevim Tekin, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Başkan tekin, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin rafa kaldırılması dolayısıyla “Çocuk hakları ayaklar altına alınmış durumda” olduğunu söyledi. Bakan’ı istifaya davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Kadın Kolları Başkanı Şengül Sevim Tekin, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Tekin, yaptığı açıklamada Türkiye’nin çocuk hakları konusunda uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek, iktidarı çocuk istismarları, kayıplar ve ihlaller karşısında sessiz kalmakla suçladı. Özellikle son dönemde yaşanan trajik olaylara dikkat çeken Tekin, iktidara sert eleştiriler yöneltti.

“ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ RAFLARDA KALDI”

Başkan Tekin, Türkiye’nin 1990 yılında imzaladığı Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni uygulamadığını ifade ederek, bu durumun çocukların yaşam şartlarını daha da zorlaştırdığını söyledi. Tekin, “Ne Lanzarote Sözleşmesi ne de İstanbul Sözleşmesi’nin yerine geçtiği iddia edilen 6284 sayılı yasa etkin bir şekilde uygulanıyor. Çocuk hakları ayaklar altına alınmış durumda. Çocukların güvenliği sağlanamadığı gibi, onların haklarını savunmamız gereken yerde yasını tutuyoruz,” dedi.

“YANAN ÇOCUKLARIN HESABINI KİM VERECEK?”

Başkan Tekin, yakın zamanda İzmir’de çıkan yangında 5 çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın tutumunu sert bir dille eleştirerek, “5 çocuğumuzun yandığı o evde, Bakanlığın ihmali açıkça görülüyor. Ancak Bakan, bir açıklama yapmak yerine ilçe kongrelerinde poz veriyor. Bu çocukların canını koruyamayan bir Bakanlık

ne aileyi koruyabilir ne de toplumu güçlendirebilir,” ifadelerini kullandı.

“6,5 MİLYON ÇOCUK FAKİRLİK İÇİNDE”

Başkan Tekin, Bakanlığın bütçe raporlarına dikkat çekerek Türkiye’deki çocukların büyük bir bölümünün yoksulluk içinde yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı. Başkan tekin, “OECD verilerine göre, Türkiye’de 6,5 milyon çocuk aşırı yoksulluk içinde. Ancak Bakanlığın destek verdiği çocuk sayısı sadece 170 bin. Bu rakamlar, çocukların içinde bulunduğu zor durumun açık bir göstergesidir,” dedi.

“İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI”

Başkan Tekin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ı istifaya davet ederek sözlerini, “Sayın Bakan, sessizliğinizi bozarak ya sorularımıza yanıt verin ya da bu sorumluluğu daha fazla taşıyamayacağınızı kabul edip istifa edin. Çocuklar yanarken, bebekler küvözde ölürken, genç kızlarımız şiddet görürken suskun kalamazsınız.” şeklinde tamamladı.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.