CHP’de ipi kim göğüsleyecek?

Kurultay sürecine giren ve 8 Kasım’dan bu yana mahalle delegeleri seçim heyecanı yaşayan Burdur Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), her ne kadar “biz bir büyük aileyiz, kardeşiz” denilse de çok gergin bir sürecin içinde ilerliyor. Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı CHP’de zaman zaman sahaya inen bazı ağır toplara tahammül gösterilmiyor; “mesaiyi siz burada mı yapıyorsunuz” diye sataşılarak çalışmaları önlenmeye çalışılıyor.

Milletvekili Göker’in ve bazı CHP duayenlerinin kazanamadığı Atatürk Mahallesi’nde sevinen mevcut Başkan Sıdıka Oğuzkan, bugünkü seçimlerde hayal kırıklığına uğradığı ileri sürüldü.

Bugün Konak, Çeşmedamı, Şirinevler ve Mehmet Akif mahallelerinde yapılan seçimlerde seçilen 21 delegeden 20’sinin Merkez İlçe Başkan Adayı Serkan Şimşek’in taraftarı olduğu iddia edildi.

Bugünkü delege seçimlerinin mahallelere göre dökümü şöyle:

Konak Mahallesi, Ziynet Cengiz, Murat Onaran, Görkem Demer, Safiye Kaya, Fethiye Çoktaşar, Ali İlker Bektaş

Çeşmedamı Mahallesi, Muhammet Şahintürk, Hakkı Kayacan

Şirinevler Mahallesi, İbrahim Kayhan, Halil Öztürk, Haydar Düdük, Süleyman Akbulut, Cevdet Şengül, Hüseyin Altay, Ahmet Emre, Mehmet Yalçın, Osman Tosun

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Ahmet Zengin, Mehmet Ceylan, Habib Erkaya, Ertan Tekin

Ancak CHP delegesinin yapısal refleksleri ve kültürel özellikleri düşünüldüğünde hayal kırıklığı yaşanabileceği de dikkate alınmak zorunda olduğu belirtiliyor.

Geçmişte kendi yönetimindeyken seçilen delegelerden oy alamayarak girdiği ön seçimde sondan birinci olanları da gördü CHP’liler.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.