
Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme görüşmeleri inişli çıkışlı ve tepkilerle devam ederken, 15 milyon emekliye de ‘ara zam’ ihtimali doğdu. Cumhurbaşkanı talimatı verdi, Bakan çalışmaya başladı.
Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada zamların ve yoksulluğun cehenneminde bocalayan emeklilere ‘ara zam’ mesajı verdi.
Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada “Tüm imkanlarımızı zorlayarak gerekeni yağacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık. Çalışmaya başladık” dedi.
10 BİNE ÇIKABİLİR
Aydınlık gazetesinin, CNN Türk’e SGK Uzmanı Özgür Kaya’nın yaptığı dikkat çekici ifadelere yer veren haberinde, “Sadece temmuz ayının enflasyonunu görüyoruz. Temmuz ayında, ağustosta 9.90 olarak tek hanede kalma olasılığı yüksek, dolayısıyla biz nereye bakacağız eylül ayına bakacağız, eylül ayında da muhtemelen ikili rakama çıkacağız bu senaryoya göre 4 aylık enflasyon 29.71 rakamı ile karşı karşıya kalacağız. Taban aylık uygulaması yapılıp 10 bine de çıkarılabilir enflasyon rakamlarına bakılıp cumhurbaşkanının talimatı ile 9 bin 728 liraya çıkarılabilir. Muhtemelen eylül sonu ekim başı için zam durumu söz konusu olabilir” denildi.
- ‘Kadına yönelik şiddet üretim seferberliğiyle çözülür’
- Bu kez gazetecilerin kendisi haber konusu oldu
- MAKÜ’lü Gastronomi Öğrencilerinden 2 Ayrı Madalya
- Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Öğrenciye yazarından 100 Kitap
- Emekli olan 41 yıllık başöğretmenin şahane uğurlanışı
- Türkiye 85 yıl sonra da Atatürk’ün aydınlattığı yolda…
- Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu MAKÜ Lavanta Tepesi’nde yapıldı
- VALİ ÖKSÜZ: “YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 100. YILI”