
“İMF, TÜSİAD BİRDİRİSİNİN AYNISINI YAZAR”
Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında, Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik ve Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Gürkan Demir’in sorularını cevaplayarak Ekonomi gündemini değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yeni kur sisteminde attığı adımla hükümetin dövizdeki dalgalanmalara karşı devletçi bir müdahalede bulunduğunu belirtti. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ““TÜSİAD’ın yaptığı açıklamalar tamamen sıcak para komisyoncularının, büyük faizcilerin, dünya finans merkezleri ile sıkı işbirliği halinde olanların bağırışları. Göreceksiniz TÜSİAD bölünecek. Yeni kur sistemi kontrollü kambiyo rejimine bir adım” dedi.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ekonomi gündemini değerlendirdi. Yeni kur sistemini değerlendiren Perinçek hükümetin dövizdeki dalgalanmalara karşı devletçi bir müdahalede bulunduğunu belirtti.
YENİ KUR SİSTEMİ KONTROLLÜ KAMBİYO REJİMİNE BİR ADIM
Hükümet’in Türk lirasıyla tasarruf yapanları koruyacağını belirttiğini ifade eden Dr. Perinçek, “Devlet olarak serbest piyasaya, dövizdeki dalgalanmalara devletçi bir müdahale. Dolayısıyla, bu kontrollü kambiyo rejimine bir adım. Zaten adı kur korumalı, kur korumalı döviz ile kur korumalı kambiyo rejimi aynı şey. Açıklamada, devlet üç ayda her sabah 11.00’ de Merkez Bankası doların fiyatının açıklayacak diyor bu kontrollü kambiyo rejimi. Çok açık bir şekilde Türk lirasını koruyor, tasarrufları Türk lirasına yönlendiriyor, dolardan Türk lirasına doğru yönlendiriyor ve Türk lirasına yönlendirirken de bireysel çıkarlara bir güvence veriyor. Merak etmeyin, sizin bu tasarrufunuzu koruyoruz, Türk lirasını koruyoruz ve bunun için devlet olarak müdahale ediyoruz ve buna da kur korumalı sistem adını veriyoruz diyor. Çok önemli bir gelişme.” ifadelerine yer verdi.
“KONTROLLÜ KAMBİYO REJİMİ ADIM ADIM BAŞLATILMIŞ OLUYOR”
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuşmasının devamında, “Türk lirasının değerinin düşük tutulması lazım diyen Perinçek, “Dış piyasalarda rekabet yapabilmek için banka mevduatlarında da, vadeli mevduatlarda da Türk lirasının değerini korumak lazım. Onun için buralarda farklı rejimler gerekli oluyor ama hepsinin toplamına baktığımız zaman bu Türk lirasını koruyan, dolara karşı Türk lirasını dengeli tutmaya çalışan, bu konuda serbest piyasada ki dalgalanmalara devlet müdahalesiyle tavır alan bir yeni sistem getiriliyor. Bu sonuç itibariyle kontrollü kambiyo rejimine doğru atılan bir adım, daha doğrusu kontrollü kambiyo rejimi adım adım, parsel parsel başlatılmış oluyor” ifadelerine yer verdi.
Perinçek değerlendirmesinin devamında, “Türkiye sanayisi ve tarımı daha çok üretmeye hazır. Bu adımlar başarıya yönelik adımlar. Doğrudan doğruya Türk lirasını ayakta tutan uygulamalar. Bunun arkası gelecek” diye konuştu.
DEVLETİN KOSKOCA BÜTÇESİ VAR. DEVLET BURADAN KARLI ÇIKAR
Aradaki farkın nereden ödeneceğine de değinen Perinçek, “Devletin koskoca bütçesi var. Türk lirasını koruyarak devlete, bütçeye ve Türkiye ekonomisine getirdiği kazançlarla, bütçeye getirdiği yükü terazinin kefelerine koyduğunuz zaman sonuç itibariyle buradan Türkiye ekonomisi karlı çıkıyor” dedi.
“TÜRKİYE İKİ GÜN ÖNCEKİ NEHİRDE DEĞİL”
Cumhurbaşkanının kambiyo rejimi için “zırvalık” demesinin hatırlatılması üzerine Diyalektiğin babası olan Herakleit’in “Aynı nehirde iki kez yıkanılmaz” sözünü vurgulayan Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın iki gün evvel konuştuğu zamanki yıkandığımız nehir başkaydı, bugünkü yıkandığımız nehir başka. İki günde demek ki o kadar hızla akıyor ki, Türkiye’de o nehrin başka olduğunu iki günde hissedebiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da iki gün evvelki nehir de değil. Türkiye ekonomisi çok hızlı gelişiyor yani ekonominin sorunları çok hızlı ve çok etkin” dedi.
YENİ SİSTEM PARASI OLANLARI KORUYORSA TÜSİAD NİYE FERYAT EDİYOR?
“Yeni sistem Türk lirasını koruduğu için bütün milleti korumaya yönelik bir adımdır” diyen Dr. Perinçek, “Parası olanları koruyorsa bu sistem TÜSİAD niye feryat ediyor? TÜSİAD’ın açıklamasında genel iktisat kuralları deniyor. Hangi genel kurallar? Dünya finans merkezlerinin Türkiye’ye dayattığı iktisat kuralları… TÜSİAD’ın bildirisi sıcak para komisyoncularına hizmet ediyor. TÜSİAD’ın bildirisiyle milli sanayicilerin çıkarı arasında çelişme var” dedi.
Dr. Perinçek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü.
FAİZCİLERE HAYAT YOK
“Batmış olan bir sistemi sürdürmeye çalışıyorlar. O sisteminiz battı. Türkiye’yi siz 500 milyar dolar borca batırdınız.
“Bu ekonomik kurallarınız çiftçiyi kambur ilan etti. Kamu İktisadi Teşekküllerini kambur ilan etti. Sanayiciyi kambur ilan etti.
“Bu kur koruma sistemi doğru bir şey ama bunlar Üretim Devrimi’nin bir parçası olduğu zaman özlediğimiz, beklediğimiz süreçler gelir.
“Önümüzde zorluklar var. Bu zorlukları emekçinin sırtına yüklemeyeceğiz. Kenelere, sülüklere, uyuz böceklerine hayat yok.
“İMF, TÜSİAD BİRDİRİSİNİN AYNISINI YAZAR”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek sözlerine, “Faizle sülüklere kaynakların bir kısmını veriyorsun. O zaman sanayici zarar görüyor. IMF, TÜSİAD bildirisinin aynısını yazar” ifadeleriyle son verdi.
- AK Parti Hükümeti Çayırhan işçilerini kandıramadı
- İŞKUR gençlik Programı
- DENEME- Suriye meselesi- Suriye’de gerçekte ne oldu?
- “Dijital dünya çocukları ‘ev genci’ yapıyor”
- ‘İŞKUR Gençlik Programı’ protokolü imzalandı
- Turistik tarihi Likya Yolu ranta kurban edilme tehlikesi devam ediyor
- Gazze, Gazzelilerindir
- Şeytanı kıskandıracak oyun: Motosiklet Kazası İhbarının Enteresan Sonu