
Emeklilerin ek ödemelerine zam geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yüzde 8.36, memur emeklilerininki yüzde 7.33 arttı. Maaşlarla birlikte ek ödemeler de yükseldi. Ek ödeme tutarları, zamlı maaş üzerinden hesaplandığı için arttı. Ayrıca yüzde 5 ek ödemeden yararlanma sınırı da değişti. Bu ay itibariyle maaşı bin 554 liranın altında olanlara yüzde 5, üstündeki olanlara yüzde 4 ek ödeme verilecek.
Salgınla birlikte iyice azan ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında gelen emeklilerin ek ödemelerine zam geldi.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yüzde 8.36, memur emeklilerininki yüzde 7.33 arttı.
Maaşlarla birlikte ek ödemeler de yükseldi.
Ek ödeme tutarları, zamlı maaş üzerinden hesaplandığı için arttı.
Ayrıca yüzde 5 ek ödemeden yararlanma sınırı da değişti.
Bu ay itibariyle maaşı bin 554 liranın altında olanlara yüzde 5, üstündeki olanlara yüzde 4 ek ödeme verilecek.

Emekliler, maaşın yüzde 4’ü-5’i oranında olan ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de “yeni oran yüzde 8-10 olarak belirlensin” çağrısını yapıyor. Bu talep hayata geçerse, emeklilerin büyük bölümünün ek ödeme tutarları ikiye katlanacak. Emekliler maaşlarının yüzde 4’ü yerine yüzde 8 ya da 10’u oranında ek ödeme almaya başlayacak.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk düşmanlarına teslim olamaz!

 - Belediyeden gazi ve şehit yakınlarına jest

 - Mobil araç yıkamada müthiş ve tehlikeli kirlenme

 - Biçare emeklinin yüreğine su serpen çağrı

 - Burdur Gölü alarm veriyor!

 - Üretim Devrimi’nin ayak sesleri

 - “Şimdi Milli Demokratik Devrimimizi tamamlama zamanıdır.”

 - ‘Asgari ücrette rakam değil sistem tartışılmalı’

 
					

