
Kasaplar dikkat; et ve sütte yeni dönem! Cezalı duruma düşmeyin!
Bugünden (01 Temmuz 2015’ten) itibaren et ve ürünlerinde yeni bir döneme girildi. 13 Şubat 2015’te yürürlüğe giren Et ve Et Ürünleri Tebliğine göre kasaplara tanınan süre bugün doldu. Uygulamanın zorluklarına dikkat çeken Burdurlu kasaplar, “köfteme dokunma” diyor.
Bugünden (01 Temmuz 2015’ten) itibaren et ve ürünlerinde yeni bir döneme girildi. 13 Şubat 2015’te yürürlüğe giren Et ve Et Ürünleri Tebliğine göre kasaplara tanınan süre bugün doldu. Kasaplar artık hazır, markasız, açık kıyma, kasap sucuk ve köfte satamayacak.
Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklik doğrultusunda et ve süt ürünler müşterinin yanında hazırlanacak.
KÖFTEME DOKUNMA!
Uygulamanın zorluklarına dikkat çekiliyor. Köftenin, müşterinin yanında nasıl yapılacağı sorgulanıyor. Toplum sağlığının herkesten önce kendilerinin de önemsediğini belirten Er-Et Kasap Yusuf Erçoban, “köfteme dokunma!” diyor.
ET FİYATLARI ÇOK YÜKSEK
Hazır ve markasız, açıkta kıyma, sucuk ve köfte satılamamasının hijyen açısından iyi bir şey olduğunu vurgulayan Er-Et Kasap Yusuf Erçoban, müşterinin gözü önünde ve nezaretinde köfte hazırlamanın zorluklarına değindi ve “köfteme dokunma” dedi. Et fiyatlarının alıp başını gittiğine dikkat çeken Erçoban, “şimdi de bir de bu işi çıkardılar başımıza. Etin ucuzlatılması lazım. Halk et yiyemiyor” diye konuştu.