
Televizyon programına konuk olan eski AK Parti Milletvekili Emin şirin, kamuoyunda çok konuşulup tartışılacak bir kulis bilgisini paylaştı ve Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sisteminden vazgeçmiş olabileceğini ima etti.
Suat Toktaş’ın konuğu olan eski AK Parti milletvekili Emin Şirin, çok konuşulacak bir kulis bilgisi paylaştı.
Şirin, Suat Toktaş’ın yönettiği Babıali Yokuşu Programında, Başkanlık Sistemini (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini) getiren 16 Nisan 2017 Referandum sonucunun iptalinin Anayasa Mahkemesi gündeminde olduğunu açıkladı.
Şirin bu kapsamda, “16 Nisan 2017 referandumu için HDP, Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusu yapmıştı. Kulis bilgisi olarak paylaşayım; Anayasa Mahkemesi’nin bunu gündeme alarak, dolaylı olarak da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zımni onayını da almak kaydıyla bunu iptal edeceği konuşuluyor. Parlamenter sisteme dönmek için” dedi.
Şirin paylaşıma devam ederek, “bundan sonraki seçimin yüzde 50+1 ile olmamasını istiyor. Dar bölgeli, seçim sistemini de söz konusu edecek. 600 milletvekilini, 600 bölgeden seçtirmek gibi bir durum söz konusu olacak. Dar bölge sistemi gelirse de yüzde 30-40 oy alacak parti nitelikli çoğunluğu alacağı için ülkeyi yönetir. Sayın Erdoğan bugün bile CHP’nin de diğer yeni partilerin de AK Parti’yi geçerek birinci parti olabileceklerine inanmıyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Dar bölgeyle üç partinin gene Meclis’e gireceğini, CHP’nin yine Beşiktaş’ta, Şişli’de kazanacağını ama nitelikli çoğunluk olan 400 vekili yine Ak Parti’nin alacağını öne süren Şirin, “bu şekilde de hem Anayasa değişikliğini yapma imkanı oluşur hem de Cumhurbaşkanı’nı yine meclis seçer. Amaç da bu zaten. Bekleyip göreceğiz. Bazı çalışmaların yapıldığı muhakkak. Sayın Erdoğan’ın 50+1’den mustarip olduğu muhakkak. Ki bunun muhalefeti de biraraya getirdiğini, işbirliği yaptığını görüyor” diye konuştu.
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- Kifayetsiz muhteris yöneticinin ülkesine ve halkına verdiği zarar
- Jandarma yangına yönelik devriye atıyor
- Erdoğan’dan çiftçiye yeni kredi paketi müjdesi
- Cuma’da ders gibi hutbe: “Kamu hakkı dokunulmazdır”
- Yazarımız, Sagalassos’ta tarihi dokudaki tahribatı altı maddede gösterdi
- Hükümet krizin yükünü emekçinin sırtına yükleme kararından vazgeçmiyor
- GÜNAH HARİTAMIZ
- Antalya Valiliği Mermerli Plajı Restorasyon İhalesinde skandallar bitmek bilmiyor