Genelkurmay, “vatandaşın tavrı motivasyonumuzu artırdı”

Halk arasında ordunun PKK’ye karşı mücadelesi memnuniyet yarattığı bildiriliyor.

Son dönemde Amerika’nın “hizadan çıktığı”nı ileri sürerek başlattığı Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlarla beli bükülen ve halk arasında itibarı zedelenen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son hamlesi, halk arasında yoğun destek gördü.

Halk arasında ordunun PKK’ye karşı mücadelesi memnuniyet yarattığı bildiriliyor.

Son dönemde Amerika’nın “hizadan çıktığı”nı ileri sürerek başlattığı Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlarla beli bükülen ve halk arasında itibarı zedelenen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son hamlesi, halk arasında yoğun destek gördü. Yurdun her yerinde halk ve gençler askerlik şubelerine dilekçe yağdırdı. İlimizde de askere moral destek kapsamında emekli öğretmenlerin, esnafın Askerlik Şubesine dilekçe verdiği, PKK ile savaşa gitmek için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Ülkede ve Burdur’da vatandaşlar Askerlik Şubelerine koştu. İlimizde emekli öğretmen Süleyman Ruhi Uçak ve Mesut Göksal dün şubeye dilekçeyle başvurduklarını, evde şehit yakınlarıyla birlikte gözyaşı döktüklerini, bu acının dayanılmaz bir şey olduğunu, büyük öfke içinde olduklarını, bu halkın 3,5 PKK çetesine asla teslim olmayacağını belirttiler.

Vatandaşların TSK’nin terörle mücadelesine destek olmak için sıraya girmesi, özellikle terörün hakim olduğu bölgelerden olumlu tepkilerin gelmesi, bu bölgelerden vatandaşların rahatlayacakları umudu içinde olduklarını belirtmeleri, çok sayıda gönüllünün askerlik başvurusu yapması ordunun moral kuvvetini artırdı; Genelkurmay, “vatandaşın tavrı motivasyonumuzu artırdı. TSK, görevini kendisine yakışır bir şekilde yerine getirebilecek güçtedir” şeklinde açıklama yaptı.

Bu arada kitle örgütleri de harekete geçti. TOBB, Türk İş, TESK, TİSK, TZOB, Kamu Sen, Memur Sen ve Hak İş’ten oluşan Teröre Karşı Sivil İnisiyatif dün Ankara’da teröre karşı ortak deklarasyon yayınladı.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.