“Geriye Erdoğan’ın öldürülmesi kalıyor”

Fransız siyaset bilimciden canlı yayında skandal sözler

Batıllar kafayı yemiş durumda. Fransız siyaset bilimci bir profesör canlı yayında skandal sözler etti. Fransa’da yaşayan Türk toplumunu infiale uğrattı.

Fransa’nın önemli haber kanallarından BFM’de yayınlanan bir tartışma programı, tartışmaya katılanlardan birinin söylediği Türkiye’yi ilgilendiren küstahça sözler nedeniyle büyük tepki çekti.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, halkoylaması sonrası Türkiye – AB ilişkilerinin ele alındığı programda Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde görev yapan Profesör Philippe Moreau Defarges (Filip Moro Defarj) Türkiye’nin önündeki seçeneklerden birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast yapılması olduğunu söyledi. Bu alçakça söylemi ülkedeki Türkler arasında infial yarattı; sosyal medyayı salladı.

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ MÜMKÜN DEĞİL

Fransız haber ve ekonomi kanalı BFM Business tarafından yayınlanan “Dünyada 7 Gün” isimli programa konuk olan Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) siyaset bilimi uzmanı Philippe Moreau Defarges, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin mümkün olmayacağını, üyelikle ilgili bir anlaşma imzalansa bile 27 üye ülkeden her birinin bunu onaylaması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’DE SİYASET TIKANDI; GERİYE

YA İÇ SAVAŞ YA DA ERDOĞAN’IN ÖLDÜRÜLMESİ KALIYOR

Defarges, Türkiye’deki halk oylaması hakkında da referandum sonuçlarına itiraz edilmesi için hukuki yolların kapandığını savunarak itirazların sonuçsuz kalacağını ifade etti. Türkiye’de bir tıkanıklığın olduğunu iddia eden Defarges, “O zaman geriye ya iç savaş ya da bunu söylemek zor ama onun (Erdoğan) öldürülmesi kalıyor” dedi.

BU METOD, YÜZYILLARDAN BERİ VARDIR

Sunucunun “bir cinayeti meşru gösteremezsiniz” şeklindeki itirazına Defarges, bu yöntemin ve tartışmalarının yüzyıllardan beri sürdüğünü, büyük dinlerde bile bu yönde tartışmaların yaşandığını savundu.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK infial ve TEPKİ

Program bittikten sonra sosyal medyada Defarges’e ve BFM Business kanalına tepki gösteren vatandaşlar, televizyon ekranlarından cinayet çağrısı yapıldığını dile getirdi.

Fransa’da yaşayan çok sayıda Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bu tür sözlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sosyal medyada bu konuda kısa mesajlar paylaşarak Fransa Televizyon ve Radyo Yayınlarını Denetleme Yüksek Konseyine (CSA) şikâyette bulunduklarını ifade etti.

FRANDA’DA OHAL DEVAM EDİYOR;

TV’DA TERÖRE ÖVGÜ VE TERÖR ÇAĞRISI YAPILIYOR

Fransa’da terör saldırıları nedeniyle olağanüstü hal uygulamasının devam ettiğini, teröre övgü ve terör çağrısı yapma gibi suçların yasalara eklendiğini hatırlatan vatandaşlar, televizyon ekranlarından bu yönde bir ifadenin kullanılmasını kınadı. Çok sayıda vatandaş da Defarges hakkında suç duyurusunda bulunacağını paylaştı. Ayrıca vatandaşlar, Defarges’in uzman olarak görev yaptığı IFRI ve BFM Business kanalını da açıklama yaparak özür dilemeye çağırdı.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.