HDP’de Amerika çatlağı: He he ABD gitsin ki!…

ABD’nin yaptırım kararına tepki gösteren ortak bildiriye imza atmayan HDP’liler, sosyal medyada yaptırımlara destek verdi. Kamuoyundan büyük tepki çeken bu mesajlar, eski ve yeni HDP’liler arasında da tartışmaya neden oldu.

Köşeye sıkıştıkça, çöküşü derinleştikçe iyice azgınlaşan ABD en son olarak iki bakanımıza yaptırım kararı aldı. Meclis’te grubu bulunan 4 parti bu emperyalist saldırıya tepki gösterdi. Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti’nin ortak açıklamasında, “ABD’nin tehditlerine halkımızın ortak dayanışması ve kararlılığı ile ‘hayır’ diyoruz” dendi. Ortak bildiriye sadece “Bütün renkleri Meclis’e soktuk” diye övünen CHP sayesinde Meclis’e giren HDP/PKK imza atmadı. Ve sosyal medyadan ABD yaptırımlarını öven paylaşımlar yapıldı. Kamuoyundan büyük tepki çeken bu mesajlar, eski ve yeni HDP’liler arasında da tartışmaya neden oldu.

ESKİ HDP İZMİR MİLLETVEKİLİ DOĞAN ABD’Yİ HEDEF ALDI

Eski HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, ABD’yi hedef alan bir Twitter attı. Doğan, “ABD mazlum ezilen halkların dostu olamaz! ABD’ye karşı tüm halklarımız birlikte karşı koymalıyız. ABD ülkemizden defolup gitmelidir. Üsleriyle, askeriyle, yardakçılarıyla, işbirlikçileriyle” ifadelerini kullandı.

HDP MİLLETVEKİLİ ADIYAMAN DOĞAN’IN MESAJINA TEPKİ GÖSTERDİ

Bu mesaja HDP Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman’dan tepki geldi. Doğan’a yanıt veren Adıyaman şu ifadeleri kullandı:

He he ABD gitsin ki..!

Türkiye/İran/Irak bir ayda Kürdistan federe bölgesinin statüsüne son versin !

He valla ABD gitsin ki..!

Türkiye/İran/Esat bir ayda Rojava’yı yerle bir etsin öyle mi!?

Soğuk savaş dönemi sloganı!

Hadi durmayalım hep bir ağızdan kahrolsun ABD diyelim !!

HDP MV. ŞIK DA ABD YAPTIRIMLARI İÇİN “GOL “DEDİ

Ahmet Şık da ABD yaptırım kararını “gol” diye sevinçle karşıladı.

ABD’nin yaptırım kararını açıkladığı saatlerde HDP Milletvekili Ahmet Şık da “Gol…” diye paylaşımda bulunarak yaptırım kararını sevinçle karşılamıştı.

ABD taraftarı mesajlara, HDP’lilerin bazı takipçilerinden de “Bu kadar Amerikancılık olmaz” şeklinde tepkiler geldi. HDP’nin mevcut çizgisini savunan kimi takipçiler de mesajlara destek verdi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.