İdlib’de 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib’de topçu atışı neticesinde 4 askerin şehit olduğunu, biri ağır 9 askerin de yaralandığını açıkladı.

Suriye’nin İdlib kentinde 4 Mehmetçik topçu atışıyla şehit edildi. 9 askerimiz ise yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “yoğun topçu atışı neticesinde 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz” denildi.

“Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı” dolayısıyla Ukrayna’ya hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye İdlib’deki saldırının cevabını misliyle vermiş durumda olduğunu ifade etti.

EHAMedya’nın haberine göre, Erdoğan, “şu anda zaten harekât devam ediyor. Tespit edilen 40’a yakın nokta şu anda sürekli operasyonun hedefleri arasında ve ilk belirlemelere göre de 30 ila 35 civarında karşı taraftan Suriyeli, o ekibin içerisinde, etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Fakat noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor. Özellikle Rus yetkili makamlarına da ‘Burada muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum da söz konusu olmasın.’ Çünkü burada biz bir taraftan şehit verirken, bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Şu anda biz F16’larımız da dahil olmak üzere fırtına obüslerimiz, toplarımız hepsi arazide MİT’in belirlemiş olduğu noktaları tamamen atış altında tutuyor” diye konuştu.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.