Belediye Meclisini en çok meşgul eden gündem maddeleri imar planında bireysel değişiklik talepleridir. Mikro yerine, makro açıdan kararlar alınmalı. Karar alınırken, şehir planına 50 yıllık perspektifle bakılmıyor. Yapılan hatalar, sorunları içinden çıkılması daha zor hale getiriyor. Halk arasında belirli kişi yada müteahhitlere rant sağlandığı konuşuluyor. Yeşil alanlar şehrin akciğerleridir. Binalar yapıldıktan sonra, ‘’ bu inşaata nasıl ruhsat verildi ’’ sorusunu hepimizin birbirine sorduğu yapıları görüyoruz. Bu konuda rahatsızım. İmar komisyonuna gelen değişiklik talepleri ile ilgili olarak rant mı sağlıyorsunuz sorularına muhatap olabiliyoruz. Oysa her geçen gün hızla artan OTOPARK sorununu çözmek için semt otoparklarını yapıldı mı, şehir içi yol sorunumuz düzeldi mi?
KENTİMİZİN İMARI İÇİN İKTİDAR İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK GEREKİR
Bedesten esnafları kahvaltı ile oyalanmaktadır. Döneminizde yapılan mermer döşemeler daha 3 ay geçmeden kırılmış, 4 yıldır dökük viranelik haldedir. Yağmur yağdığında esnaf perişandır. Yaya olarak oradan geçenler bu sorunu görüyor. Su patlaklarından halk bıkmıştır. Alt yapı sos veriyor. İktidar ve muhalefet ile birlikte ortak karar alıp, sorunları çözme, yatırımlara ödenek sağlama ve uygulama anlayışı ile yönetme sanatıdır. Milletvekillerimiz sizden projeler bekliyor. Geçmişten ders alıp, onlara dosyalar içinde projeler sunarsanız şehir kalkınır. İktidar ile birlikte çalışılır ise alt yapı sorunları daha kolay çözülebilir. Kenar mahalleler altyapı hizmeti, kaldırım, asfalt, su beklerken, önceden yapılmış bir hizmeti şehrin en işlek yerinde olduğu için ekonomik kullanma ömrü daha dolmadan, mecliste görüşülmeden, yetki almadan yıkmak, kaynakların optimum kullanıldığı, tasarruf yapıldığı anlamına gelmez. Şehirlerarası otogarda var olan alçı tavan sökülmüş, 5 yıldır mezbelelik haldedir. Oysa bu güne kadar bu ayıp düzeltilmeliydi.
EN BÜYÜK KARAR ORGANI MECLİSTİR
Belediye mülklerinde encümen yetkisi kanun ile 3 yıl için yetkilidir. Esnaflar 5-10 yıl kiralamak isterlerse bunun yetkisini kanun Belediye Meclisine vermiştir. Tekraren esnaflar mağdur olmamalıdır, kanunlar çiğnenmemelidir. Başkanlık makamı şikâyet ve kışkırtma makamı değildir.
Hizmette siyasi partiler bir amaç değil araçtır. Bu araç halk lehine kullanılırsa anlam kazanır. Halkın, şehrin öncelikli sorunları var iken gündemde bulunmayan konular ile ilgili yapılan sosyal faaliyetler, kaynakların heba edilmesi, zamanın boşa geçirilmesi anlamına gelir. Belediye hizmet ve harcamaları yeterli olarak denetlenmiyor. Vaat edilen projelere maalesef kaynak yetersizliği ve iktidardan destek gelmediği gibi gerekçeler, savunma olarak yapılıyor.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.