Türk Hâkim ve Savcısına yakışmayan bir karar: Vatanseverlik suç mudur?
İzmir’de ABD askerinin başına çuval geçiren TGB ve Vatan Partisi Öncü Gençlik üyelerinden 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 10’u tutuklandı. Eylemde yer alan gençlerden Erol Aslan ilk açıklamasında “Onları gördüğümüz her yerde çuvallarla karşılamaya devam edeceğiz” dedi
İsrail’i korumakla görevli İzmir Limanı’na demirleyen ve ABD’nin en büyük taarruz gemisi işlevini gören USS Wasp’ta görevli Amerikan askerine çuval geçiren ve Süleymaniye’de askerlerimize geçirilen çuvalın intikamını 7. Kez alan Vatan Partisi Öncü Gençlik ve TGB üyelerinden 5’i çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 genç ise tutuklandı.
MAHKEMEDEN HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR KARAR
Vatan Partisi Öncü Gençlik Başkanı Samet Kunt ve TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin ile Ali Onur Eryiğit, Betül Kaya, Can Aybars Bilgiciler, Cihan Melih Etli, Özer Çelik, Hasan Almışlar, Mücahit Mecit Etli, Süeda Sümeyye Babacan tutuklandı. TGB Propaganda Bürosu Başkan Yardımcısı Erol Aslan, TGB Muğla İl Saymanı Polat Soyktürk, TGB Muğla İl Yönetiminden Cem Özben ile 2 kişi daha mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
‘SUÇLAMALAR ASILSIZ’
TGB Propaganda Bürosu Başkan Yardımcısı Erol Aslan, serbest bırakıldıktan sonra Aydınlık’a yaptığı açıklamada yaşadıklarını, “ABD 2003 yılında Türk askerinin başına Süleymaniye’de çuval geçirmişti. Ayrıca İsrail’in katliamlarına ve Mehmetçiğimizi şehit eden PKK’ya destek veriyor. Amerikan askerinin Türk topraklarında özgürce gezmesine vicdanımız kabul etmedi. Bulunduğumuz noktada Amerikan askerine denk geldik. Bunun sonrasında da başına çuval geçirdik. Polisler bizi alandan uzaklaştırdı. TGB Bürosu’na giderken polisler yanımıza gelerek bizi gözaltına aldılar. Herhangi bir mukavemet göstermedik. Suçlama kişiyi hürriyetinden alıkoyma ve darptı. Ama suçlamaların tamamı asılsızdır.” değerlendirmesiyle anlattı.
Kişiyi hürriyetinden alıkoymadıklarını ya da herhangi bir darp olayı gerçekleştirmediklerini vurgulayan Aslan “Yaptığımız eylemde demokratik haklarımızı kullandık. Türk gençliği, TGB ve Vatan Partisi olduğu sürece ABD askeri topraklarımızda özgürce gezemeyecek. Onları gördüğümüz her yerde çuvallarla karşılamaya devam edeceğiz. Emperyalizmi bu topraklardan söküp atacağız” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN ZAAFI
Bir yandan ABD ve aparatlarıyla mücadele eden, PKK ile dişe diş savaşan devlet diğer yandan ABD emperyalizmine ve piyonlarına karşı amansız bir mücadele sürdüren gençleri tutuklayan devlet siyasi bir zaaf içindedir. Silahlarını ülkemize çevirmiş ABD emperyalistleri ve İsrail Siyonistleri karşısında iç cepheyi zayıflatan ve bölen bir hareket başarısız olmaya mahkumdur. Hükümetin ABD korkusu mahkeme kararına yansıdı.
PERİNÇEK: “AK PARTİ TÜRK MİLLETİNİ DE, İKTİDARI DA KAYBEDER”