Kadın Girişimciler’den Tam Kapanma açıklaması

“Mali Destek Şart”

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Batı Akdeniz 1. Bölge Temsilcisi Serap Kocaoğlu yazılı bir açıklama yaparak Tam Kapanma sürecinde esnafa mali desteğin zorunlu olduğunu vurguladı. Kocaoğlu, “Salgının başından bu yana devam eden sektör sıkıntıları, uygulanan tedbirler, kapanmalar, esnafın gelir kaybı ve paralelinde istihdam kaybı ile artan işsizlik toplumsal travmaya dönüşmüştür. Tam kapanma kararları alınması mecburiyeti kadar bu süreçte devlet desteklerinin de bir o kadar önemli ve mecburi olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Serap Kocaoğlu, 17 günlük tam kapanma kararıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Sağlık için tam kapanma mecburiyeti kadar bu dönemde sağlanması gereken devlet desteği mecburidir. Sağlıklı günler için salgınla mücadelede tam kapanmaya yönelik yeni alınan tedbir kararlarının sonraki sürece olumlu yansıması en büyük dileğimiz.

Sağlığımız için, tablodaki vaka sayılarındaki artışını önlemek ve günlük ölüm sayılarını azaltmak için, sağlık çalışanlarının yükünü azaltmak için, ekonomik sosyal hayatın normale dönmesi için, bu mücadelede toplumsal başarı için, bireysel sorumluluklarımızı yerine getirmemizin önemini salgının geldiği içinden çıkılmaz durum bir kez daha gösterdi. Mesafe, maske, hijyen ve tedbir kurallarına uyum hassasiyeti göstermemiz çok önemli.

Bir taraftan sağlık krizini yönetmeye çalıştığımız süreçte salgının başından bu yana devam eden sektör sıkıntıları, uygulanan tedbirler kapanmalar esnafın gelir kaybı ve paralelinde istihdam kaybı ile artan işsizlik toplumsal travmaya dönüşmüştür.

Tam kapanma kararları alınması mecburiyeti kadar bu süreçte devlet desteklerinin de bir o kadar önemli ve mecburi olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Gelir kaybı yaşayan sektörün ayakta durmaya çalışırken SGK prim, istihdam, vergi gibi sabit giderlerini ödeme beklentisi yerine sabit giderlerin ve kredilerin faizsiz ertelenmesi, kira ve ücret desteği, yeni kredi paketleri ve ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım içeren mali desteklerin devlet tarafından sağlanması zorunlu hale gelmiştir.

Kurulumuz adına pandemi sürecinin girişimciler üzerindeki etkileri anket çalışmalarımız ve ortak sorunlara yönelik raporlarımızı koordinatör odamız Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, bağlı bulunduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz aracılığı ile ilgili bakanlıklara iletiyor ve işbirliği  içinde takip ediyoruz.”

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.