
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 9. mezunlarını düzenlenen töreniyle verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan faaliyetler, üniversite idari yönetim, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk caddesinde Gazi Atatürk Stadyumu’na kortej yürüyüşle devam etti.
Gazi Atatürk Stadyumunda düzenlenen mezuniyet törenine Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Milletvekilleri Reşat Petek ve Alparslan Ahmet Dursun, Burdur Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Sayit Koca, Burdur Belediye Başkan Vekili Serdar Başgül, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, protokol üyeleri, üniversite personeli, üniversite öğrencileri ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Vali Kürklü birer konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada ”ülkemizin genç üniversitelerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yeni mezunlarını vermenin, ailesine gurur kaynağı olacak, ülkesi için hizmet edecek gençleri yetiştirmenin haklı gururunu yaşamaktadır” dedi.
Vali Kürklü; ”ilimizin incisi üniversitemizin 2014-2015 mezuniyet törenine katılmaktan ve sevincinizi, heyecanınızı sizinle paylaşmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından üniversiteyi derece ile bitiren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından üniversiteleri mezuniyet andını okudular. Mezuniyet andını müteakiben kep törenine geçildi. Çeşitli görsel şovlar, havai fişek gösterileri ile öğrenciler coşku içinde keplerini havaya attılar.