MHP’de kongre süreci sessiz sedasız sürüyor

Yüksek seçim Kurulu (YSK), 15 Mayıs MHP Kurultay listesini yayınladı

2002 yılında iktidara getirilmesinde oynadığı rol bir kenara AKP iktidara geleliden beri bütün icraatları sanki AKP iktidarının devamına endeksli izlenimi veren, bu nedenle en önde gelen muhalefet liderlerinden olan Meral Akşener’ce bile partisini AKP’nin “arka bahçesi” haline getirdiği şeklinde değerlendirme yapılan, kamuoyunda iktidara gelme gibi bir stratejisi bulunmadığı anlamında “MHP müdürü” diye anılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin direnişine rağmen kurultay süreci sessiz sedasız işliyor. Birçok kimsede olması ihtimalinin çok zayıf olduğu inancı bulunan kurultayın önemli resmi işlemlerinin yavaş yavaş gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bu kapsamda mahkemenin 15 Mayıs’ta yapılmasına karar verdiği kurultay delege listesi Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nda askıya çıktı.

Olacak mı olmayacak mı tartışmalarının ortasında, muhalefet liderlerinin demir çarıklarını giyerek il il dolaşmaya başladığı ve uyuşmuş olan MHP kitlesini harekete geçirdiği ve heyecanlandırdığı, sanki önüne gelene saldıran ve tokat atan serseri bir grup muamelesi yapılan ve “sokak karanlık ve kanlıdır” anlayışıyla sokaktan çekilerek kadük hale getirilen ülkücü kitlede coşku yaratan kurultay süreci, MHP genel merkezi ve Bahçeli’nin “yaptırtmam” inadına rağmen mahkeme kararının gereklerinin aşama aşama yerine getirildiği ortaya çıktı. Habererk.com internet gazetesinin haberine göre, 15 Mayıs Pazar günü Ankara’da yapılacak olan MHP olağanüstü kurultay için delege listesi Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nda askıya çıktı.

Kongre olmayacak diyenlere duyurulur” şeklinde ekiyle durum sosyal medya üzerinden Burdur MHP eski İl Başkanı İbrahim Sakızcı tarafından paylaşıldı.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.