Mv. Uğur’un, Akif’in 85’inci ölüm yıldönümü mesajı

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, 1. Meclis Burdur Milletvekili ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 85’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Burdur Milletvekili Yasin Uğur yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

“İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, veteriner, hatip, hoca, sporcu, alim, mütefekkir ve Kur’an aşığı bir şair olmasının yanı sıra önemli bir siyaset adamıdır. Ancak yeri geldiğinde bütün vasıflarını istiklalimiz uğruna feda edecek kadar hürriyet aşığıdır.

Milli mücadele döneminde halkın nezdinde sahip olduğu güven ve itibarın hakkını vermiş, halkın yanında ve önünde yürümüş bir kanaat önderi olmanın tüm örnekliğini göstermiştir.

Milli Mücadelenin zaferle neticelenmesi için Anadolu’yu karış karış gezerek milletimizin sinesinde hürriyet ve istiklal ateşini yakmaya gayret etmiştir. Karanlığa ışık tutup milletimize rehber olmaya çalışmıştır. Yaptığı hizmetlerle çok az insana nasip olacak şekilde gerçek makamını, başta milletimiz olmak üzere bütün masumların, mazlumların kalbinde bulmuştur.

O’nun büyük bir inançla kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızı her okuyuşumuzda vatanımıza, milletimize duyduğumuz sevgi ve bağlılık hislerimiz kabarmakta, kutsal değerlerimize olan imanımız artmaktadır.

Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, Asım’ın nesline güvenmek ve inanmaktır. Birlik ve beraberliğimizin teminatı olan, milli irademizin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluş felsefesini anlamaktır. Çünkü Mehmet Akif cemiyettir, millet ve milliyettir; aynı zamanda ümmettir.

Mehmet Akif, yüz yıl öncesinden büyük bir zafer müjdesidir. Emperyalizme ve işbirlikçilerine, zulme ve zalime karşı duruşumuzdur. Bu bağlamda, sanatın ve hayatın her alanında Mehmet Akif’in hak ettiği şekilde anlatılmasının; milli varlığımızın bekasına, şuuruna, birlik ve beraberliğimizin ikamesine ve idamesine büyük katkılar sunacağına inanıyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kurulmasına vesile olduğu üniversitemize birinci meclis burdur mebusumuz Mehmet Akif Ersoy isminin verilmesi biz Burdurlulara Mehmet Akif’i anlama ve anlatma adına çok daha fazla sorumluluk yüklemektedir.

Türk milletinin her ferdinin ebediyete kadar duygularına tercüman olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.