İstiklal Yerleşkesinde kelebek göçü

İlkbaharın gelmesiyle birlikte belli bölgelerde çok büyük çapta görülen kelebek göçüne Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi de sahne oldu. An itibariyle pasaj göçü yapan Vanessa cardui (Diken kelebeği) göçü yaşanıyor.

İlkbaharın gelmesiyle birlikte doğa da canlanmaya başladı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi’nde uçuşan kelebekler, renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin de ilgi odağı olan kelebeklerin göçmen kelebekler olduğu öğrenildi.

MAKİ KİMER’den alınan bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tamer Albayrak yaptığı açıklamada, aslında Mart ve Nisan aylarının kuşların göç etme ayları olduğunu, yerleşkeden de ciddi sayıda kuş türü geçtiğini ve aynı zamanda konakladıklarını ifade etti.

An itibariyle kuyrukkakanlar, kırlangıçlar gibi farklı türlerin göç ettiğini belirten Albayrak, “bu göç döneminde kuşları gözlemlerken, kelebek göçüne de denk geldik. Bu kelebek göçü her zaman görülmez. 10 yıldır MAKÜ’de görev yapmaktayım. Ama ilk kez bir kelebek göçü ile karşı karşıyayız. Burada yoğun olarak Vanessa cardui (Diken kelebeği) adlı bir tür var. Şu anda toplu olarak pasaj göçü yapıyorlar. Yerleşkenin her tarafından bu türü izleyebilirsiniz. Göçü izlemek için yerleşke içerisinde etrafınıza biraz dikkatle bakmanız yeterli olacaktır” dedi.

KİTABIM: “ATA ETİ, İTE OTU!”

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.