Piyangonun tarihi boyunca görülmemiş bir gelişme

Piyango, satılmayan bilete vurdu; 20 milyon lira nereye aktarıldı)

Talih Kuşu, Mili Piyango’ya kondu. Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiye hep satılmayan biletlere çıktı. Böylece satılmayan biletlere 19 milyon 750 bin TL ikramiye isabet etti. Peki, bu nasıl oldu? Bu olayın izini Aydınlık Gazetesi ekonomi yazarı Recep Erçin sürdü.

@mrecepercin

Milli Piyango çekilişlerini ilgiyle izlediğini, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi önemli günlerdeki özel çekilişlerde bilet aldığını vurgulayan Recep Erçin, “29 Ekim 2019 tarihli çekilişin sonuçlarına bakınca “SİSTEM ANKARA SATILMAYAN BİLET” ibaresi dikkatimi çekti. Milli Piyango’nun Ankara’daki Genel Müdürlüğü’nü arayıp sordum. İkramiye çıkan bilet kimse tarafından satın alınmamış. Yıllardır takip ederim daha önce böyle bir duruma denk gelmemiştim. Tek bir haftalık bir istisna mı diye 19 Temmuz 2019’a kadarki çekilişleri taradım” dedi.

Erçin  haberin devamında şunları ifade etti:

TESADÜF MÜ SİSTEM Mİ DEĞİŞTİ?

“Buna göre 29 Temmuz 2019 tarihli çekilişle başlayan ve 29 Eylül 2019 tarihli çekilişte tek bir istisna olmak kaydıyla 9 Kasım 2019 tarihli çekiliş de dâhil ikramiye hiçbir zaman tam bilete isabet etmedi. 9 Ekim 2019 tarihli çekilişte yarım bilete ikramiye isabet ederken, kalan dokuz haftada hep büyük ikramiye çeyrek bilete vurdu.

“İşin haberlik kısmı da tam burada. Söz konusu dokuz haftanın altısında büyük ikramiye vuran çeyrek biletlerin ikisi satılmayan biletler oldu. Ağustos ayında yapılan çekilişlerin tamamında da büyük ikramiye vuran çeyrek biletlerin üçünün yine satılmayan biletler olması dikkat çekti. 9 Ekim 2019 tarihindeki çekilişte yarım bilete büyük ikramiye çıktı. Burada da ikramiye çıkan biletin biri yine satılmayan oldu. Böylece 11 çekilişte 29 Eylül 2019 tarihli çekiliş hariç büyük ikramiyeler satılmayan bilete gitti. 29 Eylül tarihli çekilişte ise büyük ikramiye tek bir biletle KKTC’ye çıktı! 19 Temmuz 2019 tarihli çekiliş ve birkaç hafta geriye giderek öncesindeki çekilişlere baktığımızda ise satılmayan bilete ikramiye çıkması gibi bir durumun söz konusu olmadığını gördük.”

“11 çekilişin 10’unda büyük ikramiye kazanan satılmayan biletlerin parası ne oldu?” diye sorgulayan Recep Erçin, “hâlâ Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bulunan Milli Piyango’nun kasasına mı gitti, yoksa Varlık Fonu’na oradan da son on ayda 101 milyar TL’den fazla rekor açık veren Hazine’ye mi aktarıldı? Hem ikramiyelerin neden peş peşe satılmayan biletlere çıktığı hem de ikramiyelerin nereye devredildiği merak konusu” diye sorguladı.

Hemen her alanda olduğu gibi şans oyunları alanında da kamuoyunda gittikçe yükselen bir güven bunalımı bulunmaktadır.

Kendi parasıyla keriz yerine konan vatandaş haksız mı?

Vatandaşın yorumu1

Habercinin yorumu1

Vatandaşın yorumu2

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.