Rektör Korkmaz’dan Yarıköylü çiftçilere ziyaret

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, Yarıköylü çiftçileri ziyaret etti. Rektör Korkmaz, “Yarıköy’de de diğer köylerimizde olduğu gibi temel kapasite ve ölçek problemleriyle yüzleşen üreticilerimiz var. Burada tam toplu üretim ve tam toplu bakım yapılabilir mi bunu gözlemlemek için geldik. Yetiştiricilerimizin problemlerini yerinde görmek için buradayız” dedi.

MAKÜ’de Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi faaliyetleri sürüyor. Bu faaliyetlerin özünü, Burdur’un dinamikleriyle üniversitenin mevcut ve gelecek altyapısını birleştirme ve böylece hayvancılık sektöründeki rekabet gücünü artırmak oluşturuyor.

MAKÜ KİMER’den öğrenildiğine göre, Rektör Korkmaz, Hayvancılık projesi kapsamında MAKÜ’nün başlattığı çiftçi eğitimlerinin somut örneklerini görmek ve çiftçilerin yaşadıkları sorunları yerinde tespit etmek için Yarıköylü çiftçileri ziyaret etti.

Prof. Dr. Korkmaz’a ziyaretlerinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Murat Alparslan, Öğr. Gör. Seher Yastıoğlu ve MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp eşlik etti.

Hayvancılık projesi kapsamında Yarıköy’de bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Korkmaz, ziyarete ilişkin “Yarıköy’de de diğer köylerimizde olduğu gibi temel kapasite ve ölçek problemleriyle yüzleşen üreticilerimiz var. Burada tam toplu üretim ve tam toplu bakım yapılabilir mi bunu gözlemlemek için geldik. Yetiştiricilerimizin problemlerini yerinde görmek için buradayız” değerlendirmesinde bulundu.

KOOPERATİFLER YETERLİ ÇALIŞMA YAPMADI

Çiftçilerin problemlerinin tespiti ve çözümü için çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Rektör Korkmaz, “problemlerin çözümünde kooperatiflerin yeterli çalışmaları yapamadığını görüyoruz. Tarımsal verimliliğimizin artması için kooperatiflerin de yeniden yapılanma içinde çalışması gerekiyor. Temel problemlerimiz işletme ölçeklerimizin küçüklüğüdür. Üreticilerimizin bir araya gelerek kooperatifleri güçlendirecek ve verimi arttırmak gerektiğine inanıyoruz. Hayvancılığımızın bu sorununu çözerken birçok sorunu çözmüş oluruz” tespitlerinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyaretin sorunların yerinde gözlemlenmesi için önemli olduğunu vurgulayan Rektör Korkmaz,  köylülerle hem hayvancılık projesi ile ilgili hem de çiftçilerin karşılaştıkları sorunlar ve bu kapsamda MAKÜ tarafından verilen eğitimlerle ilgili sohbet etti.

Kendilerini sıcakkanlı bir şekilde karşılayan köylülere teşekkür eden Rektör Korkmaz’ın ziyareti köyde bulunan toplu sağım merkezi, toplu bakım merkezini ve kooperatiflere ait işletmelere yapılan ziyaretler ile son buldu.

KİTABIM: “ATA ETİ, İTE OTU!”

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.