Saadet Partisi, Süleyman Arslan’la devam dedi

Saadet Partisi Burdur 6’ncı Olağan Kongresi Pazar günü (10 Aralık 2017 günü) Belediye Konferans ve Sergi Salonu’nda yapıldı. Seçimlere tek listeyle, yönetimini büyük oranda yenileyen ve gençlere daha fazla yer veren mevcut başkan Süleyman Arslan’ın listesiyle gidildi. 190 delegeli Saadet Kongresinde delegelerden itiraz edenlerin olmadığı, Arslan’ın bütün delegelerin oylarını aldı.

Asil Yönetim kurulu üyeliklerine Abdurrahman Turan (eğitimci-62), M. Taha Ersan (elektrik elektronik müh. 31), Musa Sayar (esnaf-42),  Fatih Ayan (esnaf-34) Seyit Onat (müteahhit), Hüseyin Turan (eğitimci-31), Mücahit Turgut (aşcı-41), Mehmet Tok (esnaf-48), Sinan Önal (müteahhit-27), Muhammed Bilgiç (esnaf-36), Mehmet Yer (37) Selahaddin Dinç (rençber-33), Hüseyin Onaran (kasap-29), Ali Yücel (31)ve Özkan Özcan (40) getirildi.

Büyük Kongre delegeliklerine ise Abdullah Acar, Abdurrahman Turan, Celil Aygün, Osman Kızıltan, Ramazan Kayabaş ve Süleyman Arslan seçildi.

Saadet Partisi Burdur 6.Olağan İl Kongresi Belediye Konferans ve Sergi Salonu’nda G. Bşk. Yardımcısı İlyas Tongüç’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Saadet Partisi GİK üyesi Selim Sait Terzioğlu’nun yaptığı kongreye Saadet Partisi G. Bşk. Yardımcısı İlyas Tongüç’ün yanısıra, GİK üyeleri, STK yöneticileri ve partililer katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, gündem gereği faaliyet-hesap raporlarının okunması, yönetim kurulunun ibrası ile devam etti.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Süleyman Arslan, “Milli Görüş, Malazgirt’teki ruhtur, Bizans surlarının önündeki Fatih’in askerlerinin kalbindeki imandır. Bosna’daki Aliya’ların, Çeçenya’daki Şamil’lerin, Filistin’deki Ahmet Yasin’lerin, Mısır’daki Hasan El Benna’ların, Türkiye’deki Erbakanların görüşüdür. İşte bu mana ve ruhla davetimize icabet ettiniz. Hepiniz hoşgeldiniz. Kongremizin ilimize, milletimize, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim” diye konuştu.

Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde partililere hitap eden Saadet Partisi G. Bşk. Yardımcısı İlyas Tongüç, ülke ve dünya gündemine dair açıklamalarda bulundu. Ülkemizin zor günlerden geçtiğini, toprak bütünlüğünün tehlike altında bulunduğunu, bölgemizin içinden çıkılamaz hale getirilerek ABD Dışişleri bakanı Condoleezza Right’in ilan ettiği gibi 22 Müslüman ülkenin haritaları üzerinde oynayabilmek için yeni çatışma gerekçeleri ortaya çıkarıldığına dikkat çeken İlyas Tongüç, “daha fazla Müslüman’ın Müslümanlar tarafından katledilmesi için ortaya konan projelerin önü ancak bölge ülkelerinden Türkiye, İran ve Irak hükümetleri ile engellenebilir. Batı Asya Birliği’ şarttır” dedi.

Bölgede yaşanan oyunların tamamının tek bir amaca hizmet ettiğini, bu amacın da büyük İsrail projesi olduğunu ifade eden Tongüç, son günlerde ABD Başkanı Trump denilen bir zevatın bir İslam Beldesi olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının da aynı amaca hizmet olduğunu belirtti.

BURDUR SAADET KONGRESİ VİDEO HABERİ-2

BURDUR SAADET KONGRESİ VİDEO HABERİ-1

 

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.