
İran devlet televizyonundaki Nevruz konuşmasında, dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid19) ile ilgili açıklamalarda bulunan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19’lşa) mücadele konusunda ABD yönetiminin yardım teklifini kabul etmediğini söyledi.
ABD yönetimini, “İran’ın en kötü düşmanı” olarak nitelendiren Hamaney, Amerikalı yöneticilerin “yalancı”, “tamahkâr”, “şarlatan”, “merhametsiz” ve “terörist” olduğunu belirterek, “ne kadar kötü sıfat varsa onlarda mevcuttur” dedi.
“SİZ, BU VİRÜSÜ ÜRETMEKLE SUÇLANIYORSUNUZ”
Ulusal Kanal’ın haberine göre, Hamaney, dünyanın uluslararası bir virüs salgını ile karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, “Amerikalılar kaç kez, ‘bizden isteyin, İran’a ilaç ve tedavi konusunda yardıma hazırız’ teklifinde bulundular. Bu ilginç bir açıklama. Öncelikle siz kendi derdinize çare bulun. Eğer elinizde varsa kendiniz için kullanın” ifadesini kullandı.
Koronavirüs gerçekleri
ABD yönetiminin, koronavirüsü üretmekle suçlandığı değerlendirmesinde bulunan Hamaney, “siz bu virüsü üretmekle suçlanıyorsunuz. Bu iddianın ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama böyle bir iddia söz konusuyken, hangi mantık sahibi sizin vereceğiniz ilaca güvenir. İlacınız hastalığı daha da arttırabilir veya kalıcı hale getirebilir. Sizin buraya doktor olarak göndereceğiniz kişiler, ürettikleri zehrin etkilerini yakından görmek için geleceklerdir. Söylendiğine göre İranlıların genetiğine uygun olarak virüsün bir bölümü İranlılar için üretilmiş. İranlılardan kimse, Amerikalıların bu teklifini kabul etmedi, etmeyecektir” diye konuştu.
Çin’de ortaya çıkan Kovid-19, İran’da ilk olarak 19 Şubat’ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.
İran Sağlık Bakanlığı, dün itibarıyla ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybının 1556’ya yükseldiğini, vaka sayısının ise 20 bin 610 olduğunu açıklamıştı.
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- Muhittin Böcek 399 milyon TL’yi ödemeyi taahhüt etti
- Hipersonik özgüvensizlik
- Küresel Ergenekon’dan Çıkış Hükümleri
- ANTALYA’da Latif Polat’tan Vatan Partililere müzik şöleni
- Sağlık iş kolunda yetki dengeleri değişti
- Dünya antiemperyalist gençliğine övgü
- ANTGİAD Genç Beyinleri Aynı Çatıda Buluşturdu
- Mutlak butlanı müteakiben CHP’de infial
