“Siz Burdur’un değil, elektrik şirketinin menfaatlerini savunuyorsunuz”

Bozkurt Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının sokak aydınlatması üzerine AK Parti yönetimi ve Meclis Grubu’yla Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz birbirlerine veryansın ettiler. Ak Parti İl Başkanı Özboyacı’nın, aydınlatmanın yol bozma bedelinin iki katlaması nedeniyle beklemeye alınmış olduğunu belirterek kinayeli bir “hayırlı olsun” çekmesine sinirlenen Başkan Ercengiz hem Meclis gündeminde hem de sosyal medya hesabından sert çıktı. “Burdur’un değil elektrik dağıtım firmasının menfaatlerini savunuyorsunuz” dedi.

Seçim arifesinde Başkan Ercengiz, TOKİ konutları sokak aydınlatmasının müjdesini vermişti.

Ancak CK Akdeniz Elektrik dağıtım Şirketi trafonun yapımından vazgeçinde kıyamet koptu.

YOL BOZMA BEDELİ YATIRIM MALİYETİNİN ÇOK ÜSTÜNDE TALEP EDİLMİŞ

AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı kamuoyuna, “Burdur Belediye Başkanımız adaylık döneminde müjde olarak basına haberi servis etmişti. Bugün ise görüyoruz ki yatırım maliyetinin çok çok üstünde (2 katı bedel) talep edilen yol bozma bedeli sebebiyle şu an için beklemeye alındı” şeklinde bir açıklama yaptı.

“SİZ BURDUR’UN DEĞİL ELEKTRİK ŞİRKETİNİN MENFAATLERİNİ SAVUNUYORDUNUZ”

Başkan Ercengiz’i köpürten bu açıklamaya, “Siz AKP sözcüsü olarak Burdur’un değil elektrik dağıtım firmasının menfaatlerini savunuyorsunuz” şeklinde cevap verdi.

Başkan Ercengiz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında “Burdur Belediyesinin CK Akdeniz firmasından talebi olan trafo yatırımını yapmayıp Burdur Belediyesi şirketlerinin kasasından 1,5 milyon lira para harcanmasına göz yumanlar bugün malum firmanın ortaklarına para kazandırmak için sözde kamu yararı diyerek mecliste bütün cevaplarını aldıkları halde sosyal medyadan bize sallamışlar” dedi.

İşte Başkan Ercengiz’in açıklamaları!

 “AKP sözcüsü bugün mecliste aldığı cevapları yeterli bulmamış bu nedenle de sosyal medyadan bize saldırmış Öncelikle kurumlar arasında yapılan protokoller kurumları bağlar kurumlar adına söz söyleme hakkı siyasetçilerin değildir. Biz ilk defa elektrik kurumuyla sözleşme yapmadık. Asfalt bozma bedeli yıllardır meclis tarifesi üzerinden yapılır ve bozulan asfalt metrajı belirlenip bu bedel Burdur Belediyemize makbuz karşılığı yatırılır sonra da yatırım yapılacak alana kazı çalışması başlatılır.

 Elektrik dağıtım firması paramız az diyerek bu yatırımı yapmamak için bahane uydurmuş, ardından da utanmadan gidip AKP İl Başkanı’na ve sözcüsünden yardım isteyip malum firmanın daha çok para kazanması için Burdur Belediyesi’nin hakkı olan asfalt bozma bedelinin almaması için böyle bir yol izlemiş. Burdur Belediyesi’nin talebi olan trafo yatırımını yapmayıp Burdur Belediyesinin iştiraki şirketten 1.500.000 TL para harcanmasına göz yumanlar bugün malum firmanın ortaklarına para kazandırmak için sözde kamu yararı diyerek mecliste bütün cevaplarını aldıkları halde akşam sosyal medyadan bize sallamış. “Evet biliyoruz siz halkın yanında değil zengin firmanın yanındasınız onların çıkarlarını korumak için Burdur Belediyesi’nin tarifesi üzerinden kasasına girecek

olan bedelin alınmaması için türlü oyunlar yapıyorsunuz biz sözümüzün arkasındayız , yatırsınlar asfalt bozma bedelini yapsınlar yatırımlarını bugüne kadar hangisine engel olduk da buna engel oluyoruz savunduğunuz şey Burdur Halkının çıkarı değil elektrik dağıtım firmasının menfaatleri bunun da farkındasınız değil mi çok yazık çok bir de utanmadan Burdur Halkının takdirine bırakıyorsunuz.

“Daha geçen hafta elektriğe yüzde 38 zam yapıldığında neden kamu yararı adına sesiniz çıkmadı AKP Sözcüsü Hüseyin Bey? Madem kamuyu bu kadar çok düşünüyordunuz neden AKP olarak bu zammın yapılmasına izin verdiniz? Zenginin firmasının çıkarlarını düşünmek yerine Burdur Halkının çıkarlarını düşünürsen o zaman senin samimiyetine inanırız tüm halkımıza ve bozkurt mahallesi sakinlerimize saygıyla duyurulur.

“Not: Eğer elektrik dağıtım firması bu yatırımı yapmazsa biz gereğini yaparız, halkımız müsterih olsun… Bu arada Bozkurt Mahallesi Toki Konutları ve Bülent Ecevit Bulvarı yan yolu için herhangi bir talep resmî olarak bugüne kadar yapılmamış. Burada sanki bir tezgâh var ve elektrik dağıtım şirketi lehine dillendiriliyor, bu işin sözcüsü de Hüseyin Büyükkeleş olmuş. Vatandaşa kazık özel şirkete kıyak.”

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.