‘Suçu öğretmenlere atıp kurtulamazsınız’

Hepimizin sendikası grubu Sözcüsü Ayla Erdem, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, özel kurslarda görev yapan öğretmenler hakkındaki ‘başarısız öğretmen’ nitelemesine sert tepki göstererek, “Milli Eğitim Bakanı, öğretmenler hakkında böyle konuşamaz. Suçu öğretmenlere atıp kurtulamaz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, iki gün önce bir televizyon kanalında verdiği röportajda “Kurslardaki öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu, herhangi bir sınava girip başarılı olmuş değiller. Benim öğretmenimin girdiği KPSS sınavında başarılı olamadığı için orada öğretmenlik yapıyor.” demişti. Öğrencilerin kazanımlarını Milli Eğitim okullarında elde ettiklerini, özel kursların ve dershanelerin bu emeği sahiplendiğini ifade eden Tekin devlet okullarındaki eğitimin, öğrencilerin ilave ders almasını gerektirmeyecek nitelikte olduğunu vurgulamıştı.

Bakan Tekin’in açıklamasını Aydınlık’tan Ruhsar Şenoğlu’na değerlendiren Hepimizin Sendikası Grubu Sözcüsü Ayla Erdem, MEB Tekin’e sert ifadelerle yüklendi.

‘ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEYE LİSEDEN BAŞLAYALIM’

Erdem, “Bakan Bey’in özel derslere ilişkin söyledikleri, evet eğitimin piyasalaştırılmasına karşı olumlu bir açıklama. Özel derslerin kapatılması eğitimin devlet eliyle yürütülmesi son derece önemli. Merdiven altı eğitim kurumları olamaz ve olmamalı.” dedi.

Açıklamasının devamında Erdem, “Ancak bu yaklaşım, orada çalışan öğretmenlerin vasıfsız olduğunu gösteremez. Hele hele bir Milli Eğitim Bakanı, öğretmenler hakkında böyle konuşamaz.” İfadelerine ter verdi.

‘KPSS SADECE BİR SIRALAMA SINAVI, BAŞARI ÖLÇÜLMÜYOR’

Erdem açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bakan Bey’in söylediği KPSS sadece bir sıralama sınavı. Başarı ölçülmüyor. Bu sınavın sonucu, öğretmenin niteliğini yansıtmaz, yansıtamaz. Eğitimde ciddi bir plansızlık söz konusu. Tüm mesleklerde olduğu gibi öğretmenlikte de nitelik sorunu var. Eğitimin kalitesini yükseltmek de devletin sorumluluğunda. Milli eğitim politikasını geliştirilmesi, eğitimin millileştirilmesi, bir stratejisin, ideolojisinin olması ve ona uygun yapılanması lazım. Tek bir sınavla durum ölçme anlayışı da eğitim sistemimizin önemli sorunlarından biri. Öğretmen yetiştiren okullar, liseler yeniden açılmalı. Eğitim fakültelerine gidecek öğrenciler buralardan gitmeli.”

Sözcü Erdem sözlerine, “KPSS dediğimiz sınavla öğretmenin niteliğini ölçmek de plansızlığın sonucu. Öğretmen açlığı varken, sınıf mevcutları 50-60 kişiye çıkmışken suçu öğretmenlere atıp kurtulamazsınız. Hele “KPSS sınavını kazanamayan öğretmenler merdiven altında çalışıyorlar” gibi bir küçültücü ifadeler, Bakan Bey’e yakışmaz.” diyerek son verdi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.