
İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen 29 Nisan Perşembe günü başlayacak ve 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek olan tam kapanma genelgesi içeriği ile ilgili olarak açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, tama kapanmaya karşı olmadıklarını ama genelgede insanların kaderleriyle başbaşa bırakıldıklarını gördüklerini açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, sosyal medya hesabında yayınladığı video paylaşımında, tam kapanmaya değil genelgenin eksik içeriğine karşı olduklarını belirtti.
Kovid19 salgını sürecinde “aslında en başından beri uygulanması gerektiği”ni belirttiği tam kapanmanın “sağlık açısından doğru ve yerinde bir karar olduğu”nu vurgulayan Başkan Akbulut,
“Ancak bazı şüphelerimiz ve eksik olarak gördüğümüz konular var” dedi.
Tam kapanmayla işyerlerini kapatarak evlerinde oturmaya sevkettiğimiz vatandaşların “zaruri giderleri” bulunduğunu, genelgede bu giderlerin karşılanmasına yönelik herhangi bir madde görmediklerini ifade etti.
Başkan Akbulut, genelgenin eksikliklerini sıralamaya şöyle devam etti:
“Gene esnaflarımızı ve sanayicilerimizi ilgilendiren Mayıs ayı içindeki ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceğine dair herhangi bir maddeyi göremedik.
“Gene doğalgaz, elektrik ödemelerini bu ay içinde ödemeyip diğer aylara eşit bir şekilde dağıtılmasını sağlayana bir maddeyi de göremedik.”
Vatandaşların “kaderleriyle başbaşa bırakıldıkları”nı düşündüklerini belirten Başkan Akbulut sözlerine, AK Parti Hükümeti’ne, “Mutlaka bir genelge daha yayınlanarak vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderileceği belirtilmelidir” çağrısıyla son verdi.


- MAKÜ’den gıdada tam bağımsız Türkiye hedefi

- “Üniversitelerde dönüşüm kaçınılmaz”

- “Zalimlere lanet, mazlumlara destek!”

- Çaresizlikten kıvranan Trump’a karşı İran ateşkes şartlarını açıkladı

- Dünya Şiir Günü şiirsiz kutlandı

- CHP tamamen karşı devrimcilerin eline düştü

- Emekli yazıları7
- Akademide derin sızıntı


