TGB, Uğur Mumcu’ya söz verdi

‘HDP’yi kapatacağız, emanetini geleceğe taşıyacağız’

Türkiye Gençlik Birliği, 29 yıl önce PKK ile CİA ve MOSSAD’ın bağlantılarını araştırıp yayınladığı için Gladyo tarafından şehit edilen gazeteci Uğur Mumcu’yu evinin önünde andı. Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu ile Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı’nın da katıldığı törende TGB’liler terör partisi HDP’yi kapatmak için mücadeleyi sürdüreceklerini bildirdiler.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, sevenleri gün boyu evinin önündeki anıtı ziyaret ederek Uğur Mumcu’yu unutmadı. Ağabeyi Ceyhan Mumcu, yeğenleri Evren Mumcu ve Baran Ateş ile Vatan Partisi ve TGB, Gazeteci Uğur Mumcu’yu şehit edildiği noktada andı.

Ailesi, siyasi partiler ve kitle örgütleri şehit edilişinin 29. Yılında Uğur Mumcu için bir dizi program düzenlediler. Vatan Partisi ve TGB’nin Mumcu’nun şehit edildiği alanda düzenlediği anmada konuşan ağabeyi Ceyhan Mumcu, Uğur Mumcu’nun söylemlerinin hala değerini taşıdığını belirtti. Vatan Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Bahir Oltulu ve TGB adına Genel Sekreter Mustafa Berke Berkil konuştu. Gençler HDP’yi kapatarak Uğur Mumcu’nun emanetini geleceğe taşıyacaklarına söz verdiler. Etkinlik anıta karanfiller ve Aydınlık Gazetesi bırakılmasıyla sona erdi. Anmaya Mumcu’nun yeğenleri Evren Mumcu ile Baran Ateş de katıldı.

SÖYLEMLERİ HALA DEĞERİNİ YİTİRMEDİ

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından ilk sözün verildiği Ceyhan Mumcu, kardeşini en iyi anlayanın TGB olduğunu kaydetti. Mumcu, “Uğur fizik olarak yok ama söylem ve eylemleriyle yaşıyor” dedi. Uğur Mumcu’nun gerçek mirasçısı olarak TGB’yi işaret eden Mumcu, “Uğur’un aramızdan ayrılmasının üzerinden 29 yıl geçti. Bu 29 yılda Uğur’un söylemleri bir an olsun anlamını, değerini yitirmedi. Çünkü o söylemler insanlığın özlemlerine, Türki milletinin bağımsızlık aşkına uygun söylemlerdi. Bu 29 yılın bende bıraktığı hissi sizinle özellikle paylaşmak istiyorum. Bugün Uğur’u en iyi takip eden, anlayan ve uygulayan TGB’dir. Uğur’un bütün yazıları kanıtların birincisidir. TGB’nin eylemleri de kanıtların ikincisidir. Uğur’un yazıları ve TGB’nin eylemleri arasında tam bir uyum vardır. O nedenle ben her yıl TGB ile Uğur’u anıyorum. İçtenliği sebebiyle TGB’ye öncelik veriyorum. Bu soğuk havada seve seve buraya gelenlere teşekkür ediyorum. Sevgi, saygı ve minnetlerimi arz ediyorum” dedi.

KAOS PLANINDA ROL ALANLAR MUMCU’NUN KARŞISINDALAR

Mumcu’nun Türk milletine ahde vefasını emek, namus, vatan gibi değerleri şiar edinerek gösteren örnek bir Türk aydını olduğunu vurgulayan Vatan Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Bahir Oltulu, Vatan Partisi’nin Mumcu’nun partisi olduğunu söyledi. Mumcu’yu yalnızca gazeteci kimliğiyle anmanın eksik olacağını anlatan Oltulu, “Uğur Mumcu emperyalizme karşı mücadelede dava ve eylem adamıydı. 12 Mart’ın Sakıncalı Piyadesi, Kontrgerilla, FETÖ ve PKK’nın ezeli düşmanıydı” diye konuştu.

Mumcu’nun ABD emperyalizmi ve onun piyonlarına karşı mücadele ettiği için şehit edildiğini aktaran Oltulu, “Uğur Mumcu’yu savunur gibi görünerek; ABD’nin Türkiye’ye yönelik kaos planlarında rol alan Biden tayfası ve Avrupa merkezli emperyalizmin kurumlarından fon almak için yarışan medya mensupları bugün onun tam karşısındadır. Onun kimliğinde; Atatürk devrimlerini savunmak yazılıdır. Bunu, mirasçısı olduğu Jöntürklerden, Talat Paşalardan, Atatürklerden öğrenmiştir. Uğur Mumcu safını 30 yıl önceden belirlemişti. Bugün yaşasaydı ABD emperyalizminin terör örgütlerine ve kravatlı temsilcileri HDP’ye karşı en net tavrı alacaktı. FETÖ’nün Ergenekon zindanlarını Vatan Partisi’yle birlikte yıkacaktı. Türkiye’nin Mavi Vatan’daki mücadelesini, kukla Kürdistan İkinci İsrail projesini bitirmesini, ekonomik zorluklardan üretim ekonomisiyle çıkılacağını satın alınamaz kalemiyle yazacaktı. Bugün Türkiyemizin önümüzdeki zorluklara karşı, Uğur Mumcu gibi tavır almak, cesur olmak ve millete adanmak altın anahtardır” ifadelerine yer verdi.

UĞUR MUMCU KARARLILIĞIYLA PKK VE FETÖ EZİLDİ

Son sözü alan TGB Genel Sekreteri Mustafa Berke Berkil de Mumcu’nun yazdıkları, söyledikleri ve yaptıklarıyla gençliğe de büyük örnek olduğunun altını çizdi. Uğur Mumcu olmayı tepeden tırnağa hakikate bağlı olmak olarak tanımlayan Berkil, binlerce Mumcu’nun yaşadığını bildirdi. Berkil, “Amerikan emperyalizmi Türkiye’yi bölmek, Türk milletini teslim almak için öncülerini hedef aldı. Zannettiler ki Uğur Mumcuları öldürerek Türk milletini teslim alabilecek. Fakat yanıldılar!” dedi.

DÜŞMANA KARŞI, UĞUR MUMCU KARARLILIĞIYLA MÜCADELE ETMEK

Amerikan’ın hezimetlerini hatırlatan Berkil, “Uğur Mumcu; Namık Kemaller, Talat Paşalar, Mustafa Muammer Aksoylar, Gaffar Okkanlar, Eşref Bitlisler, Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler, Şenay Aybüke Yalçınlar ve nicesi… Fıtrat değişse de bu kan o kandır. O kan antiemperyalizmdir, katıksız Atatürkçülüktür… Türkiye’nin vatanseverlerine kurulan kumpaslar, yalan duvarları yerle yeksan oldu. ABD’nin piyonları PKK ve FETÖ hendeklere gömüldü, hapislere tıkıldı. Devletimizin içine yerleştirilen ABD Gladyosu paramparça oldu. Bütün bunlar Uğur Mumcu kararlılığıyla mücadelemizin sonucunda yaşandı. O yüzden Uğur Mumcu geçmişte anılacak bir şahsiyetin ötesindedir. Bugün de görevinin başındadır, Türkiye’nin birliğine kanıyla güç vermektedir” diye konuştu.

MUMCU’YA SÖZ: HDP’Yİ KAPATACAĞIZ

Berkil sözlerine, “ABD’nin ülkemizi kuşatma planları, kaos tertipleriyle, ekonomik ambargolarıyla karşı karşıyayız. İçeride ABD emperyalizmiyle kol kola giren, emperyalistler tarafından fonlanan, PKK’yla örtülü ittifak yapan, HDP’yi masumlaştırmaya çalışan Biden’ın demokrasi ve adalet şövalyeleriyle karşı karşıyayız. Fakat korkmuyoruz! Çünkü Uğur Mumcu’nun cesaretiyle kuşandık. Uğur Mumcu gibi Jön Türk devrimcisiyiz. Uğur Mumcu gibi antiemperyalistiz. Ülkemizi elbirliğiyle zorluklardan çıkaracağız. Türk Gençliği olarak söz veriyoruz! ABD Gladyosu’nun FETÖ’sünü, PKK’sını ezdiğimiz gibi HDP’yi kapatacağız. Uğur Mumcu’nun emanetini gururla geleceğe taşıyacağız. Her alanda Tam Bağımsız Türkiye mücadelemizi zafere ulaştıracağız, emperyalizmi bu topraklardan tamamen söküp atacağız” diyerek son verdi.

TGB’li gençler anma töreninin ardından Ceyhan Mumcu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le “Mumcu’nun Gençliğe Mirası” başlıklı söyleşi yaptılar. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Mumcu’nun anıtına gelerek eşi ve çocuklarını evde ziyaret ettiler.

TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU UĞUR MUMCUYU ANDI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, 24 Ocak 1993’te Ankara’da uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu andı.

Kolaylı, yazılı açıklamasında, sayısız sorunla karşı karşıya kalan medya sektörünün yakın geçmişte yaşanan onlarca hain suikastın acı anılarını unutmadığını ve unutmayacağını vurgulayarak, “Basın tarihimizin en acı suikastlarından biri ise 24 Ocak 1993’te Ankara’da yaşandı. Araştırmacı, hukukçu, gazeteci ve yazar meslektaşımız Uğur Mumcu, aracına konan bombanın patlatılması sonucu haince öldürüldü. Basınımızın içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen genç meslektaşlarımızın Uğur Mumcu’nun gazetecilik ideallerini takip ettiğini büyük bir mutlulukla izliyor, gurur duyuyoruz. Çünkü Uğur Mumcu gazeteci ve yazarlığının yanı sıra ülkemizin gerçek aydınlarından biriydi. Ölüm yıl dönümünde saygıyla andığımız Uğur Mumcu, Türkiye’nin aydınlık yüzüydü” dedi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.