Türk askeri yetkili Fırat’ın doğusuna operasyonun tarihini açıkladı

Fırat’ın doğusuna askeri operasyonun eli kulağında; daha önce de Mehmetçik Vur emrini bekliyor diye yazmıştık

Rus haber ajansına konuşan Türk askeri kaynak, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonun 11 Ağustos’tan sonra başlayabileceğini söyledi.

Rus haber ajansına konuşan Türk askeri kaynak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afrin’e, Cerablus’a, El-Bab’a girdik. Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz” diyerek sinyalini verdiği operasyonun Kurban Bayramı’nı takiben 11 Ağustos’tan sonra başlamasını beklediğini söyledi.

Yeni bir gelişme ise Suriye sınırındaki il ve ilçelerde seferberlik ilan edildiği belirtiliyor.

İsminin belirtilmesini istemeyen bir Türk askeri kaynak RİA Novosti haber ajansına, “Türk ordusu söz konusu askeri operasyona Kurban Bayramı’ndan sonra, yani 11 Ağustos’tan sonra başlayabilir” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da İstanbul-İzmir Otoyolu’nun açılışında yaptığı açıklamada “Afrin’e, Cerablus’a, El-Bab’a girdik. Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile ABD ile paylaştık. Çünkü oralardan bize bu taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var” demişti.

Ayrıca Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, Suriye sınırındaki il ve ilçelerde seferberlik ilan edildiği paylaşımında bulundu.

Daha önce de”Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG’li teröristleri işgal ettiği bölgelerden temizlemek için operasyon hazırlıklarını tamamlayan Mehmetçik, eli tetikte Ankara’dan gelecek ‘vur’ emrini bekliyor” diye yazmıştık.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.