Vali Yılmaz’ın 23 Nisan mesajı

Vali Şerif Yılmaz’ın, TBMM’nin açılışının 98. Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı Kutlama Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıl dönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hep birlikte kutlamanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz.

Tüm çocuklarımızın Bayramı kutlu olsun…

 Hiç kuşkusuz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı Aziz Milletimiz için bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan 1920’de açılan Gazi Meclis Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında önemli rol üstlenmiş, İstiklal ve İstikbal yolunda önemli kararlar burada alınarak bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atılmıştır.

Tarihimizdeki bu anlamlı günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ilan eden Gazi Mustafa Kemal, yarınlarımızın teminatı, geleceğimiz olan çocuklarımıza verdiği önemi göstererek, ülkemiz için önemli olan bu tarihi daha da anlamlı kılmıştır.

Çocuklarımız milletimizin, ülkemizin ortak umudu ve geleceğidir. Onlara sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmak demektir. Onları yarınlara hazırlayarak, bayrağını, vatanını, milletini seven, milli değerlerine  bağlı nesiller olarak yetiştirmek bizlerin en önemli görevi ve önceliğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” şiarıyla, istiklal ve istikbal yolunda Kurtuluş Savaşımıza kumandanlık eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1’inci Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanı ve milleti için mücadele etmiş tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.