
Türkiye’nin en genç Yörük Türkmen beyi Kahramanmaraş’tan
Yörükler, “Türk Milleti’nin varlığı, sahip olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün değerleriyle bekası en temel vazgeçilmezimizdir” dedi. Antalya’da 26’ıncı Uluslararası Yörük Toyu, yurdun dört bir yanındaki Yörük Türkmenleri bir araya getirdi. Urfa’dan Eskişehir’e 100’ü aşkın Yörük Obası, dernek ve konfederasyon Atatürk’ün, üzerinde “dumanı tüten bir tek Yörük çadırının varlığını, Türk Milleti’ni dünyada hiçbir gücün yenemeyeceğinin işareti” olarak gördüğü Torosların kucağında kenetlendi. İran Türklerinin de davetli olduğu büyük buluşmada Yörükler, milletin birliğini ve vatanın bölünmez bütünlüğünü önceleyen 13 maddelik manifesto açıkladı.
Yörük Toy’u 2 gün sürdü.
İlk günde deve katarıyla temsili Yörük göçü yapıldı.
Toy’un ikinci günü büyük Türkmen buluşmasına sahne oldu.
Düzlerçamı Piknik Alanı’nda yapılan Toy’da geleneksel törenle ilk kez kadın bir Yörük Beyi taçlandı. Sibel Gezen Yörük İl Hatunu ilan edildi.
Açılış konuşmasını Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdullah Duman yaptı.
Duman, “emperyalist güçlerin ülkemizin ekonomisini ve iç barışını bozmak için ellerinden gelen her türlü oyunu oynadığı”nı belirtti.
Yörük Türkmen bildirisi coşkulu alkışlar arasında ilan edildi.
Diyarbakır’da Evlat Nöbeti tutan Diyarbakırlı ailelere destek verildi.
Her yıl manifestolarını ilan eden Yörük Türkmenleri bu yılki Büyük Buluşmasında demokratik kılıflar altında terörü destekleyen tüm unsurlara karşı mücadele kararlılığı yükseldi.
Yörüklerden vatan savaşındaki Mehmetçiğe tam destek geldi.
Toy’da Yörükler gün boyunca Teke Yöresinin halk ezgi ve oyunlarıyla coştu.
26’ncı Uluslararası Yörük Türkmen Toyunun finansörlüğünü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı, Konyaaltı ve Muratpaşa belediyeleri ile Antalya Yörükler Derneği üstlendi. Toy’da, bu yıl ilk kez katılan Cerit Türkmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Osman İncecik, Türkiye’nin en genç Yörük Türkmen Beyi ilan edildi.

Uluslararası Yörük Türkmen Toyuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan KSÜ Öğrencisi Osman İncecik, “Çok güzel bir program oldu. Türkmen boyları adına, Kahramanmaraş adına, Çağlayan Cerit adına çok mutlu oldum. Benim için çok güzel bir gelişme. Yörük Türkmenleri 26 yıldır böyle etkinliklerle bir araya geliyordu. Kahramanmaraş’tan bu sene ilk olarak ben katıldım. Beni en genç Yörük Türkmen Beyi ilan eden bütün Yörük Türkmen Derneklerine teşekkür ediyorum” dedi.
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- Asgari ücrette büyük hayal kırıklığı
- KKTC Antalya Konsolosundan Başkan Kılınç’a ziyaret
- YEMEK BORUSU KANSERİNİN 6 BELİRTİSİNE DİKKAT!
- Kumluca’da üreticilerden kitlesel eylem
- 22 Aralık 1919: Hacıbektaş’ta Cumhuriyet aklı! Tekkeler ve tarihsel gerçek
- CHP’nin Avrupa’nın çöküşüyle bütünleşme programı
- ‘Burdur Gölü Eylem Planı’ Lafı Güzaf Demiştik!
- Patronların vergi borçları siliniyor, esnafın derisi yüzülüyor
- Yeni yüzyılın pusulası Türk devrim miras
