
Avrupa’da en çok sigara içen ülke her gün sigara içenlerin oranının yüzde 28,2 olduğu Bulgaristan olurken Türkiye’de 15 yaş üstü bireylerin yüzde 27,3’ü her gün sigara içiyor.
Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, sigarayla alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve ITS Medya dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl sigara ile alakalı basına 55 bin 320 haber yansıdığı tespit edildi. Sadece 2020 başından bugüne kadar çıkan haber sayısı ise 2 bin 578 olarak kaydedildi. Medyaya yansıyan haberler içeriklerine göre analiz edildiğinde, sigara paketlerinin tek tipe dönüştürülmesi ve geçtiğimiz yıl yapılan zamların en fazla yansıma bulan haberler arasında olduğu görüldü.
Ajans Press’in, EUROSTAT verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’de 15 yaş üstü kişilerde her gün sigara içme oranı yüzde 27,3 oldu. Avrupa’da en çok sigara içme oranı her gün sigara içenlerin oranının yüzde 28,2 olduğu Bulgaristan olduğu saptandı. Bulgaristan’dan sonra Yunanistan gelirken sigara içme oranının Türkiye ile aynı olduğu belirlendi. Üçüncü sırada ise Macaristan yer alırken yüzde 25,8’lik nüfusun sigara içtiği saptandı.
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- Ahmet Özbay: “Sayın Kuçuradi yanlış düşünüyor”
- Gene Batı’dan medet umdu
- DOĞU TABLETLERİ
- Emekli yazıları22
- “Enflasyon hesabı tutmuyor, alım gücü düşüyor”
- Ali Haydar Fırat: “Yeni Parti, ganimet üzerine kurulmuş, uluslararası güçlerin sufle verdiği bir parti”
- Emekli yazıları21
- MUTFAKTA YANGIN, EKRANDA ŞÖLEN:

