51. Kütüphane Haftası Kutlandı

Bugün Kütüphane Haftası’nın (30 Mart- 5 Nisan) başlamış olması sebebiyle, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Saadet Erçelebi, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz, Müdür Yardımcısı Aynur Altunkaya,  Şube Müdürü Pınar Aslan, Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci, Vali  Kürklü’yü makamında ziyaret ettiler.

 

Valilik Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nün bildirdiğine göre, 51. Kütüphane Haftası kutlamaları çerçevesinde Vali Kürklü’ye İl Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz ve Müdür Yardımcısı Aynur Altunkaya ziyaretleri sırasında çiçek ve kitap hediye etti.

Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Vali Kürklü, okuma alışkanlıklarını ilerletmek gerektiğine vurgu yaparak okullarda okuma saatleri var olduğunu ancak bunun halka yayılması gerektiğini belirtti.

Özellikle televizyonda ki dizilerin ve buna benzer okumaktan alıkoyan bir takım şeylerin arttığı bir dönemde olunduğunu işaret eden Vali Kürklü, okuma alışkanlığının tekrar kazandırılmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Bu sebeple kütüphaneye ulaşılabilirliği arttırmak gerektiğini ifade eden Vali Kürklü, Vatandaşı kütüphaneye çekmek için çeşitli aktivitelerin yapmak gerektiğini söyledi.

 

Yılmaz ise vatandaşa okuma alışkanlığı kazandırmak için yapılacak olan  İl Halk Kütüphanesinin modern yapıya sahip olacağını ve bu sebeple çeşitli aktiviteler yapılabileceğini dile getirdi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.