
BUTSO Başkanı Yusuf Keyik yazılı bir açıklama yaparak, ilimizin Şubat ayı ihracatı hakkında değerlendirmede bulundu.
Şubat ayı Burdur ihracatı hakkında değerlendirmede bulunan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yayınlarından elde edilen verilere göre, 2020 yılı Şubat ayı ihracat birincisinin madencilik sektörü olduğunun altını çizerek, toplam ihracat miktarının 9,749 milyon Dolar olduğunu belirtti.
Toplam Şubat ihracatının ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,26 oranında daha düşük olduğunu vurgulayan Başkan Keyik, ihracat rekoru kıran ilk 3 sektörün madencilik ürünleri, çimento-cam-seramik ve savunma-havacılık sanayi olduğunu ifade etti.
Başkan Keyik sektörel bazda ihracat rakamlarını da şöyle sıraladı: “İlimizin Şubat ayında ihracatta ilk sırayı 6 milyon 731 bin dolarla madencilik ürünleri almaktadır. İkinci sırada 917 bin dolarla Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri sektörü, üçüncü sırada da 781 bin dolarla Savunma ve Havacılık Sanayi gelmektedir. İhracatta emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- CHP’de eşkıya (dağ) hukuku
- Büyük Atatürk’ü ağlatan iki neden
- Prof. Dr. Murat Türkeş: “Her damla yağmurdan yararlanmalıyız!”
- Nafaka ceza değil!
- Hızır’ı beklemek değil, Hızır olmak
- İtalyan Siyaset Bilimci: “Erdoğan’ın patronu varsa Doğu Perinçek’tir”
- Karanlık kurultayın ceza davası
- TÜİK 2025’de hayvan sayısı arttı diyor ama…
