
İçişleri Bakanlığı, Kovid19 vaka sayılarındaki artış sonrası 81 il valiliğini uyardı. Denetimlerin artırılması ve kontrollü toplumsal hayatın 3 mecburiyetine uymayan yerlere ceza verilmesi istendi.
81 il valiliğine tedbirlerle ilgili uyarı yapıldı.
Ulusal Kanal’ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı, 15 Haziran’da valiliklere, Jandarma Genel Komutanlığı’na ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdi. Yazıda restoran, lokanta, kafeterya ile konaklama tesislerinin denetimi ele alındı.
VAKA SAYISI 30 MAYIS-11 HAZİRAN ARASI
BİNİN ALTINDA/ 12-13-14 HAZİRAN’DA BİNİN ÜZERÜNDE
Bakanlığın yazısında 30 Mayıs-11 Haziran arasında Kovid-19 vaka sayısının binin altına düştüğü belirtildi. 12, 13, 14 Haziran’da ise vaka sayılarının binin üstüne çıktığı vurgulandı. Sayılardaki artışın kurallara uyulmamasından kaynaklandığı belirtildi.
HAFTADA İKİ SEFER KONTROL
Bu kapsamda valiliklerden lokanta, restoran, kafe gibi işletmelere yönelik denetimlerin artırılması istendi. Bu tarz iş yerleri haftada en az 2 kez denetlenecek.
VATANDAŞLAR İHBAR EDEBİLECEK
Ayrıca vatandaşlar, kurallara uymayan işletmeleri ihbar edebilecek. Halk, anonslar aracılığıyla ihbara ilişkin bilgilendirilecek.
3 MECBURİYETE UYMAYANLARIN
GÖZÜNÜN YAAŞINA BAKILMAYACAK, CEZA UYGULANACAK
Vatandaşlar ihbar için 155, 156 ve 112 numaralarını arayabilecek. Bu kapsamda yapılacak ihbarlara tüm kolluk kuvvetleri gecikmeden müdahale edecek. Önlemlere uymayanlara ilgili kanun gereğince para cezası verilecek.
Bu kapsamda Burdur’da da Emniyet Müdürlüğü caddelerde araçlarla anonslu, polislerle mahfillerde, topluluk oluşturulan yerlerde ve işyerlerinde bilgilendirmeli uyarılara da başladı.
- Siz Romalı değil, İtalyansınız: Şarap içmek varken savaşmak da neymiş?
- MAKÜ Bayrağı Türkiye’nin Zirvesinde!
- Takunyalı Efe’nin çiftliği
- BİR DİPLOMA NE KADAR?
- Özgür Özel, AK Parti Kuruluş Yıldönümü hediyesini açıkladı
- Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişini değerlendirdi
- Memurlar pazartesi 81 ilde iş bırakıyor
- İMO: “Depreme Hazırlıkta 26 Yıl Kaybettik”