
Burdur/Çeltikçi’de tarihi eser kaçakçılarına dev operasyon: 944 tarihi eser yakalandı
Güvenlik güçlerinin kültür ve tabiat varlıklarının korunması, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi kapsamında yapılan çalışmalar sırasında elde ettiği istihbarat doğrultusunda Bağsaray’dan gelerek Çeltikçi ilçesine bağlı Kuzköy Köyü’nden geçerken Kuzköy kavşağında 5 şüpheli şahsa ve araçlarına yapılan operasyonda 944 adet tarihi eser yakalandı.
Jandarmanın Kuzköy Köyü’nde geçtiğimiz Salı günü yaptığı operasyonda, Bağsaray (Arvallı) üzerinden gelerek Kuzköy Köyü’nden geçerken yakalanan GA, TD, SA, MA ve SK adlı şüpheli şahısların araçları ve üzerlerindeki aramada 944 adet tarihi eser ele geçirildi.
Araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramada tarihi eser niteliğinde 806 sikke, 81 figür, 55 yüzük, 2 küpe olmak üzere toplam 944 tarihi eser ele geçirilen 5 şüpheli şahıs çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen eserler de Burdur Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.



- Emekli yazıları24
- Burdur Yeni Parti’den CHP üyelerine “istifa et” baskısı

- Gümüştaş’ın, Sağlık Bakanı’ndan yerel basına kadar üzerlerine attığı bombalar

- 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Yaşanacak

- “Pazarda vatandaşın karşısına çıkan gerçek: Pahalılık ve geçim sıkıntısı”

- DOĞU TABLETLERİ- 81. Tablet, KARACAOĞLAN

- Başkan Ercengiz ve 15 Meclis Üyesi YENİ Parti’ye Geçti

- SDÜ’lü Akademisyen Doç. Dr. Kuyumcu’dan uluslararası başarı



