Acil Yolu sorunu büyüyor

Burdur Belediyesi’nin Pamukkale Üniversitesi ile ilimizin daha rahat ve daha akıcı bir trafik düzenlemesi için yaptığı protokol üzerine yapılan bilimsel çalışma sonucu Köprübaşı Mevkisindeki trafik düzenlemesi kapsamında Acil Yolu’nu tek yöne çeviren ve Köprübaşı’ndaki ağzına Barış Anıtı diken uygulamanın yarattığı kriz varlığını sürdürüyor. Başkan Faki’nin önderliğinde bir AK Parti ekibi dün Acil Yolu esnafını ziyaret ederek esnafın dertlerini dinledi. Telefonla ulaştığımız Başkan Faki, “esnafın sorunlarını dinledik. Biz sorunun çözümü noktasındayız. Yani üzüm yeme peşindeyiz. Değilse bağcı döğme noktasında değil” dedi.

Burdur’da trafik büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Burdur Belediyesi bu sorunun çözümü için canhıraş bir şekilde çalışma yürütüyor. En son olarak akıcı bir kent trafiği için Pamukkale Üniversitesi ile protokol imzalandı ve bilimsel bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma doğrultusunda cadde ve yollarda yeni düzenlemeler yapılmaktadır. Bu kapsamda Köprübaşı Mevkisindeki trafiğin sorunsuz ve kesintisiz akışı için yeni düzenlemelere gidildi. Refüj düzenlemesi ve tali yollarda istikamet değişiklikleri yapıldı. Bu arada kamuoyunun Acil Yolu diyebildiği Bayer Sokak ve Şehit Ersan Caddesi tek yöne çevrilerek Acil istikametine gidiş kapatıldı. Meydandaki ağzına da Barış Heykelleri denilen bir anıt dikildi.

Önce durum, sosyal medya üzerinden ilgisiz kimselerce siyasi bir polemik konusu yapıldı. Belediye sert çıkınca “makamda çay içme” vaadiyle konu kapandı gibi oldu. Ancak konunun kapanmadığı, bir esnafın anıta üzerinde “tuttuğunu kurutan Belediye Başkanına” şeklinde ifadelerin bulunduğu siyah çelenk bırakıldı. Olay sosyal medyada yankı buldu.

Ardından Belediye Başkanı sözkonusu cadde ve sokak esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya gelerek sorun hakkında açıklamalarda bulundu ve esnafı bilgilendirdi. Burada esnafın memnuniyetsizliğinin görülmediği belirtildi.

Ortalık durulur gibi olduğu şartlarda dün, AK Parti Burdur İl Başkanı Dr. Süleyman Faki, Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık, Kadın Kolları Başkanı Serpil Ekinci, AK Parti Belediye Meclis üyeleriyle birlikte

Acil Yoluna giderek esnafları ziyaret ederek görüştüğü, sıkıntı ve taleplerini dinlediği sosyal medyaya yansıdı.

BİZ SORUNUN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDAYIZ.

YANİ ÜZÜM YEMEK PEŞİNDEYİZ. DEĞİLSE AMACIMIZ BAĞCI DÖĞMEK DEĞİL

Telefonla ulaştığımız ve bilgi aldığımız AK Parti İl Başkanı Dr. Süleyman Faki, Acil Yolu esnafına ziyaret ettiklerini, sorunlarını dertlerini dineldiklerini belirterek “biz sorunun çözümü noktasındayız. Yani üzüm yeme peşindeyiz. Değilse bağcı döğme noktasında değil” dedi.

ÖNEMLİ OLAN, ESNAFIN ÇOĞUNLUĞUNUN MEMNUNİYETİ

Sosyal medyada Acil Yolu esnafını ziyaretlerini gördüğümüzü belirterek düşüncelerini sorduğumuz ve bir kısım esnafın durumdan memnun olduğunu, ancak bir kısım esnafın da memnuniyetsizlik içinde olduğunu, yolun eski haline döndürülmesini, dolayısıyla heykellerin kaldırılmasını talep ettiklerini ifade eden Başkan Faki, “burada önemli olanın esnafın çoğunluğunun memnuniyeti” olduğunu vurguladı.

ACİL YOLUNDAKİ PROTESTO

EYLEMİNİN BAŞKA YERLERDE DE SÜRDÜRÜLECEĞİ DUYUMU

Acil Yolunda patlak veren sıkıntı ve protesto eyleminin, durumu değişen diğer caddelerdeki esnaf tarafından başlatılacağı duyumu aldığımızı belirterek bu konudaki fikirlerini sorduğumuz Başkan Faki, o konuda herhangi bir bilgi ve duyumunun olmadığını, ancak bu konularda “esnaf memnuniyeti”ni esas aldıklarının altını çizdi.

 

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.