“Afganistan’ın bağımsızlık zaferini 30 Ağustos ruhuyla selamlıyoruz”

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünde bir basın açıklaması yaparak, Afganistan’ın ve Mazlum Milletlerin ABD’ye karşı kazandığı zaferleri kutladı. Açıklamada, ABD emperyalizminin tüm dünyada yenildiği, Türk milletinin 99 yıl önce kazandığı zafer bayrağının bugün mazlum milletlerin elinde yükseldiği ve Afganistan’da gururla dalgalandığı vurgulandı. “30 Ağustos Zafer Bayramımızda Kardeş Afganistan’ın Zaferini Kutluyoruz!” denildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünde bir basın açıklaması yaparak, Afganistan’ın ve Mazlum Milletlerin ABD’ye karşı kazandığı zaferleri kutlayan Türkiye Gençlik Birliği (TGB), ABD emperyalizminin tüm dünyada yenildiği, Türk milletinin 99 yıl önce kazandığı zafer bayrağının bugün mazlum milletlerin elinde yükseldiği ve Afganistan’da gururla dalgalandığı vurguladı. “30 Ağustos Zafer Bayramımızda Kardeş Afganistan’ın Zaferini Kutluyoruz!” dedi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ MAZLUM MİLLETLERE UMUT OLDU

Ulusal Kanal’ın haberine göre, TGB Genel Başkanı Dilek Çınar açıklamasına Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Mehmetçiğin şanlı mücadelesiyle emperyalist kuvvetleri bozguna uğratıp mazlum milletlere umut olduğunu vurgulayarak başladı ve “1920 yılında kurulan devrimci TBMM hükümeti ve orduları “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla Türk milletini seferber ederek üstünde güneş batmaz zannedilen Batı emperyalistlerini yenmiş ve Doğu’da ayağa kalkan mazlumların öncüsü olmuştu. 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalist orduları bozguna uğrattığımız ve mazlum milletlere umut olduğumuz şanlı zafer, tarihte kalmış bir hatıra değildir” değerlendirmesinde bulundu.

30 AĞUSTOS, EMPERYALİZMİ BOZGUNA UĞRATAN ÜLKELERDE YAŞIYOR

Emperyalist kuvvetleri bozguna uğratan ülkelerde 30 Ağustos’un ruhunun yaşadığını söyleyen TGB Genel Başkanı Dilek Çınar Afganistan’ın ABD’ye karşı kazandığı zafere vurgu yaptı. Çınar, “İşte bugün emperyalizm mahv ve nabut oluyor. Dünün mazlum milletleri bugün bir bir emperyalizmi tepeliyor! 30 Ağustos zaferi bugün emperyalizmi bozguna uğratan Türkiye’de, Suriye’de, İran’da, Libya’da, Azerbaycan’da, Afganistan’da sürüyor. Afganistan, bugün emperyalizme karşı mücadelenin ön cephesinde tıpkı Türkiye’nin 99 yıl önce yaptığı gibi mazlum milletlere umut oluyor” dedi.

KıvılcımHaber reklamları

“EMPERYALİZMİ ÇARIKLI, ŞALVARLI KAHRAMANLARIMIZLA YENDİK”

Dilek Çınar yaptığı açıklamada 30 Ağustos zaferine giden süreçte Türkiye’nin yaşadığı zorlukları sıraladı ve Türk milletinin bu zorlukları aşmadaki üstün gayretini anlattı. Çınar, zaferin yapay kahramanlarla değil hırkası yamalı, çarığı delik kahraman Türk köylüsüyle kazanıldığını vurguladı ve “Emperyalistleri stüdyolarda üretilen yapay kahramanlarla değil hırkası yamalı, çarığı delik kahramanlarımızla yendik. Nükleer başlıklarla değil ayağında şalvarı, başında yemenisiyle kucağında mermi taşıyan kahramanlarımızla yendik. Kara çarşaflarıyla karanlığın üstüne yürüyen kahraman kadınlarımızla yendik. Tarla sürmekten, hayvan gütmekten başka iş bilmiyor diye hor görülen, cahil bilinen kahraman erkeklerimizle yendik. Anadolu’nun ve Trakya’nın yoksulları ayağa kalktı emsali görülmemiş bir zafer kazandı, tarih yazdı. Böyle Türk Milleti olduk” diye konuştu.

“ATATÜRK, BAĞIMSIZ AFGANİSTAN BAYRAĞINI ELLERİYLE ÇEKMİŞTİ”

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar tarihten bu yana mazlum milletlerinin kaderinin bir olduğundan bahsederek Afganistan ve Türkiye’nin tarih boyunca da omuz omuza savaştığını vurguladı ve Afganistan’ın bugün kazandığı zaferi de, “Türkiye ile Afganistan arasındaki 1 Mart 1921 Dostluk Anlaşması’ndaki şu madde bugün hala yürürlüktedir. ‘Bu iki ülkenin kaderi ve saadeti birbirinindir. Eğer bir ülkeye düşman hamle ediyorsa bu diğer ülkenin de aleyhine bir hücumdur.’ İki ülkenin kaderi bir olduğu için Afgan milleti, 30 Ağustos 1922 günü bayram yapıyordu. Çünkü omuz omuza savaşmıştık. Afganistanlı gençler vatan savunmamızda yanımızda yer almış ve Mehmetçikle aynı toprağa şehit düşmüştür. Çanakkale Şehitler Anıtı’ndaki Mehmet Afganistan Anıtı işte bu yüzden vardır. Afganistan, 1920 yılında Ankara’da kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve hükûmetini ilk tanıyan ülkedir. Atatürk, 10 Temmuz 1921’de Afganistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin açılışında Afgan bayrağını direğe elleriyle çekmiştir. Bugün de Afgan milleti Taliban önderliğinde Amerikan postallarını ülkesinden kovarak yalnızca Afganistan’ın değil Türkiye’nin ve tüm mazlum milletlerin emperyalizme karşı savaşında ön mevzide yerini almıştır” sözleriyle anlattı.

“EMPERYALİZME KARŞI AVRASYA CEPHESİ, AFGANİSTAN’IN YANINDADIR”

Geçmişte Türkiye’nin bağımsızlık zaferinin karşısında olanların bugün de Afganistan zaferinin karşısında olduğuna dikkat çeken Çınar, “Şimdi Türkiye, Rusya, İran, Çin, Pakistan ve Orta Asya ülkeleri, dünyanın geleceğini etkileyen bir kale oluşturuyorlar. Vietnam’dan Suriye’ye Libya’dan Küba’ya kadar bütün insanlık, Afgan milletiyle birliktedir. Sadece Türkiye’nin değil bütün Asya’nın kaderi Afganistan’la birdir! Bir de Afganistan’ın bağımsızlık savaşına ve zaferine yan gözle bakanlar var. O yan gözle bakanlar 99 yıl önce de Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesine yan gözle bakıyordu. Bugün de Türkiye’nin 2. İstiklal Savaşı’nda yenilgisinin pususundalar. Sadece yenilginin pususunda değil Biden’ın Türkiye’ye başlattığı hücum planlarının da parçasıdırlar” dedi.

“BÜYÜK İNSANLIK, EMPERYALİZME KARŞI BÜYÜK ZAFERE İLERLİYOR”

Bugün emperyalizmin her şart altında yenildiğini söyleyerek Türkiye’nin PKK’yı yenilgiye uğrattığını, Doğu Akdeniz’de kararlılıkla ilerlediğini anlattı ve konuşmasının devamında, “Emperyalizm Afganistan’da yenilmiştir ancak bu yenilgi ne ilk ne de sondur. ABD emperyalizminin Suriye’de “kara gücüm” dediği katil sürüsü PKK-YPG teröristleri Mehmetçiğin namlusuyla ezildi. Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’nin güneyini kapsayan ve Doğu Akdeniz’e açılması planlanan Kürdistan planları yerle bir oldu. 15 Temmuz’da bize diz çöktürmek isteyen Amerikan Gladyosu Türk Ordusunun karşısında diz çöktü. Kerkük’ten topuklarını vura vura kaçan, Karabağ’da hezimete uğrayan, Kudüs’te imanlı yüreklerin ayaklanmasının karşısında çaresiz kalan ABD emperyalizmi zavallı durumdadır” dedi.

Mazlum milletlerin zaferlerinin karşısında ABD’nin duramayacağı ve ABD’nin yenilgisinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Dilek Çınar, “Dünyanın en büyük haydutu ABD’ye ve işbirlikçilerine sesleniyoruz: İşgal ettiğiniz ülkelerde döktüğünüz gözyaşlarının hesabını verme zamanıdır. Mazlum milletler ayağa kalkmıştır. Planlarınız sizi kurtaramaz! Uçaklarınıza atlayıp apar topar kaçmaktan başka çareniz kalmamıştır. Tüm iktidar planlarını ABD’nin başarısına bağlayanların bugün paylaşacakları ortak kader, ABD kargo uçağının tekerleğinden yuvarlanmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar sözlerini Afganistan’ı ve Afgan Milletini selamlayarak, “30 Ağustos’ta kazandığımız zafer bayrağı, 99 yıldır mazlum milletlerin elinde yükseliyor ve bugün zafer bayrağı Afganistan’da dalgalanıyor. Selam olsun kardeş Afganistan’a! Selam olsun Amerikan emperyalizmini tepeleyen ve tepeleyecek olan Asya milletlerine!” şeklinde son verdi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.