
Yerel türler için büyük başarı
Endemik türlerimizden olan Anadolu yaban koyunu popülasyonu hızla artıyor
Anadolu yaban koyunu (Ovis gmelinii anatolica valeciennes) dünya üzerinde sadece ülkemizde yaşıyor. Yapılan genetik çalışmalarda ülkemizdeki evcil koyunların atası olduğu kabul ediliyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Yaban Hayatının Desteklenmesi Projesi kapsamında IUCN (Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği) verilerine göre Afyonkarahisar’da seçilen bölgelere 2020 yılında yeniden yerleştirilen endemik türümüz Anadolu yaban koyunlarının sayıları günden güne artmaya devam ediyor.
1950’lere kadar Türkiye’nin dağlarında doğal olarak yayılış gösteren Anadolu Yaban Koyunları sayılarının azalmasına bağlı olarak DKMP Müdürlüğünce koruma altına alınmıştır. Üretim istasyonlarında sayıları arttırılıp doğal ortamlarına yeniden yerleştirilen Anadolu yaban koyunları izleme faaliyetleri ile birlikte korunup takip edilmektedir.
- Kifayetsiz muhteris yöneticinin ülkesine ve halkına verdiği zarar
- Jandarma yangına yönelik devriye atıyor
- Erdoğan’dan çiftçiye yeni kredi paketi müjdesi
- Cuma’da ders gibi hutbe: “Kamu hakkı dokunulmazdır”
- Yazarımız, Sagalassos’ta tarihi dokudaki tahribatı altı maddede gösterdi
- Hükümet krizin yükünü emekçinin sırtına yükleme kararından vazgeçmiyor
- GÜNAH HARİTAMIZ
- Antalya Valiliği Mermerli Plajı Restorasyon İhalesinde skandallar bitmek bilmiyor