
Dünyada en saf yabani alageyiklerin bulunduğu tek mekân olan Antalya Düzlerçamı’ndaki Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda bulunan Alageyik Üretme Merkezi’nde bu yıl tüm zamanların en yük yavru sayısına çıkarak 41’e ulaştı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, yağmurca da denilen, yöre halkınca benekli geyik adı da verilen, geyikgiller familyasından, göçmen olmayan ve sürü oluşturan, kürek boynuzlu ve benekli gececil bir geyik türü olan alageyikler bu yıl tüm zamanların en yüksek yavru sayısına çıkarak 41’e ulaştı.
Bilimsel adı adama dama olan alageyik, doğal olarak ve genetiği bozulmamış tek yaşam alanı Antalya Düzlerçamı’dır.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya ilindeki Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda bulunan Alageyik Üretme Merkezi’nde geçen yıl 34 yavru dünyaya gelmişti. Bu yıl 41’e ulaşarak alandaki alageyik sayısı 203’e ulaştı.
Türün devamlılığı ve korunması amacıyla Alageyik Üretme İstasyonunun içerisinden daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da erişkin dişi ve erkek bireylerden bölgedeki başka yaşam alanlarına nakil yapılması planlanıyor. Daha önce Aydın ilinde yer alan Dilek Yarımadası Milli Parkı’na, Muğla ili, Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahasına ve Antalya ili, Manavgat ilçesi, Beydiğin bölgesine Alageyikler nakledilerek başarılı yerleştirme çalışmaları yapılmıştı.
- Büyük Sermaye Grupları, Türk Basınını Değiştirdi
- Bölüşüm İlişkilerinin Yarattığı Bir Problem: Basın Sorunu
- FETÖ’deki toplumla bütünleşme kanadından Cumhurbaşkanına açık mektup
- Kaş halkından Antalya Valiliğine: “Çekin ellerinizi köylerimizden!”
- DOĞU TABLETLERİ /29. Tablet, Ey Kudüs
- CHP Burdur’da deprem
- BGC Başkanı “Burdur Tarihi” konulu eğitim programına katıldı
- Emekli yazıları18

