Asayişte, Türkiye çapında Burdur’un ilkleri

Burdur Emniyeti’nin asayişi sağlamada önemli ve çarpıcı başarıları

Polisin, suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik 2021 yılının ilk 10 ayındaki çalışmalarına bakıldığında, ülke genelindeki uygulamalar içinde birçok ilke imza attığı ortaya çıktı.

Burdur’un huzuru ve güvenliği için titiz ve disiplinli çalışmalar yürüten İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, 2021 yılı ilk 10 ayı içerisindeki adli ve önleyici polislik hizmetleri verilerini Valilik aracılığı ile paylaştı. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 2021 yılı ilk 10 aylık dönem içerisinde yürütülen çalışmalarda;

Tüm Asayiş Suçları İncelendiğinde;

*Genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suçun önlenmesi amacıyla alınan (yaya/motorize devriye vb.) önleyici tedbirler sayesinde 2021 yılı ilk 10 ay içerisinde ilimizde meydana gelen olay sayısı, 2020 yılının ilk 10 ayına göre % 3 azalış göstererek ilimiz ülke sıralamasında 1’inci sıraya yükselmiştir.

*Bu olayların %99,9’unun aydınlatılarak yakalanan şüphelilerin adli makamlara teslim edilmesi yönünde yapılan çalışmalar, ilimizin ülke sıralamasında 1’inci sırada yer almasını sağlamıştır.

Kişilere Karşı İşlenen Suçlar (Kasten Öldürme/Yaralama, Cinsel Saldırı/Taciz vb.) İncelendiğinde;

 *Vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozarak can güvenliğini tehlikeye düşüren şüpheli şahısların tespiti ve yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda, meydana gelen olayların %100’ü aydınlatılarak ilimiz ülke genelinde 1’inci sırada yer almıştır.

(Hırsızlık, Yağma vb.) Malvarlığına Karşı İşlenen Suçlar İncelendiğinde;

*Maddi olarak vatandaşlarımızı zarara uğratan şüpheli şahısların tespiti amacıyla yürütülen çalışmalarda, şüpheli şahıslar çalınan malzemeler ile birlikte yakalanarak vatandaşlarımızın zararı giderilmiş ve meydana gelen olayların aydınlatılması bakımından %99,1’lik bir yükselişle ilimiz ülke sıralamasında 1’inci sırada yer almıştır.

*Bu olaylar içerisinde meydana gelen İş Yerinden/ Kurumdan Hırsızlık, Yağma(Gasp), Otodan Hırsızlık ve Oto Hırsızlığı suçlarında ise ilimiz %98,7’lik aydınlatma oranı ile ülke genelinde 2’inci sırada yer almıştır.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.