Balonun yasaklanması Meclis’e taşındı

Balon Uçuşlarının Yasaklanması Haberimiz, Meclis’e Taşındı

Burdur Valiliği’nin bir yandan ilimizin tarihsel, kültürel ve doğal varlıklarının ve güzelliklerinin tanıtılması, önemli turizm değerlerine dikkat çekilmesi amacıyla Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) heyetini Burdur’da ağırlaması, diğer yandan da önemli bir alternatif turizm hamlesi olarak bir yıldır Burdur semalarında turistleri ağırlayan sıcak hava balonculuğunu, komik bir gerekçeyle süresiz yasaklaması Burdur kamuoyunu sürekli meşgul etmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda ilimizde bu soruna değinen tek yayın organı olarak KıvılcımHaber’in 21 Temmuz 2917 tarihli haberi Meclis soru önergesine konu oldu. Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yasaklanan balon uçuşları hakkında yazılı soru önergesi verdi. (HABERE GİDİNİZ)

REZERVASYONLARIN ARTTIĞI VE HAFTADA

2-3 GÜN UÇUŞLARIN YAPILDIĞI BİR ANDA BALON

UÇUŞLARININ YASAKLANMASI KAMUOYUNDA MANİDAR BULUNDU

Burdur, dışa göç veren, esas olarak tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan az gelişmiş bir ildir. Denizli, Isparta ve Antalya illeri arasına sıkışıp kalmış, makûs talihini kırmaya çabalayan orta büyüklükte bir ildir. Bu nedenle de çeşitli alternatif gelir kaynakları araştıran bir il konumundadır. Bu kapsamda bir yıldır Kapadokya’ya yaz ortasına kadar 140 bin turisti çekmeyi başaran sıcak hava balonculuğu getirilmiş; bütün kıyı kentlerinde ve hatta küresel çapta reklam ve yayın çalışmalarıyla belli bir mesafe alınmış; Burdur’un coğrafi, tarihsel ve doğal güzellikleri, değerleri ve varlıkları konusunda belli bir farkındalık yaratılarak belli sayıda turist celbedilmişti. Burdur Valiliği, yaz aylarında ardardına turist rezervasyonlarının hızlandığı ve haftada 2-3 kez uçuşların başladığı şartlarda balon uçuşlarını aniden asayiş problemini gerekçe göstererek yasakladı.

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU

Bir yandan da Burdur Valiliğinin önceki hafta ilimizin tarihsel, kültürel ve doğal varlıklarının ve güzelliklerinin tanıtılması, önemli turizm değerlerine dikkat çekilmesi amacıyla Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) heyetini Burdur’da ağırlaması, heyet mensuplarına Grand Özeren’de yemek vermesi, ertesi gün tarih, doğa ve coğrafya güzelliklerini gezdirmesi kamuoyunda çelişki olarak değerlendirildi. (HABERE GİDİNİZ)

BURDUR MİLLETVEKİLİ GÖKER, KÜLTÜR VE

TURİZM BAKANLIĞI’NA BALON UÇUŞLARININ YASAKLANMASINI SORDU

Bu arada dün de CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Burdur’da yasaklanan balon uçuşlarını sordu…

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yasaklanan balon uçuşları hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Vekil Göker, önergesinde şu görüşleri gündeme getirdi:

BALON UÇUŞLARININ YASAKLANMASI, BÖLGE AÇISINDAN MAĞDURİYET YARATMIŞTIR

“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün balon ile uçuş yapılabilen Kapadokya bölgesindeki yoğunluk ve ülke içinde diğer bölgelerde de balon uçuşlarına elverişli yerler olması nedeniyle sıcak hava balon uçuş faaliyetlerinin arttırılması amacıyla işletmeleri teşvik etme kararı aldığını belirten CHP’li Vekil, “Bunun üzerine Burdur ilimizde de balon uçuşlarına başlanabilmesi için Valilikten asayiş ve güvenlik, yine Valilikten Kültür Turizm açısından sakınca olmadığına dair izinler alınmış ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bölge uçuşlara açılmıştır. Ardından özel bir firma tarafından kiralanan balonlarla Karamanlı – Gölhisar arasında ve Bucak ilçelerinde turizm amaçlı balon uçuşları başlamıştır. Ancak, 10 Haziran 2017 tarihinde Burdur Valiliği tarafından ‘asayiş’ gerekçe gösterilerek süresiz olarak Burdur’da balon uçuşları yasaklanmıştır. Bir yıldır balon uçuşlarının sürdürüldüğü Burdur bölgesinde hiçbir balon kazası yaşanmamış ve halkın can ve mal güvenliği tehlikeye düşürülmemişken, alınan bu karar bölge açısından mağduriyet yaratmıştır.”

Turizm pazarının çeşitlendirilmesine ve Alternatif turizm modellerine ihtiyacımızın olan bu dönemde bu yapılanlara bir anlam veremediğini belirten Milletvekili Göker, Bakanlığa bazı sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

TURİZM PAZARININ ÇEŞİTLENDİRİLMESİ

VE ALTERNATİF TURİZM MODELLERİNE İHTİYAÇ

VARKEN BURDUR TURİZMİN DIŞINA NİÇİN İTİLMEKTEDİR?

  • Gerekli yasal izinler alınmasına rağmen, turizm sezonu başlarken balon uçuşları niçin iptal edilmiştir?
  • Burdur ilimizde konu ile ilgili olarak resmi makamlara yansıyan herhangi bir asayiş problemi yaşanmış mıdır?
  • Turizm pazarının çeşitlendirilmesine ve alternatif turizm modellerine ihtiyacımızın olduğu bu dönemde Burdur ilimiz neden turizm dışına itilmektedir?
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.