Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu; oy için Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atıyorlar

Açılım’dan vazgeçerek ABD’nin “kara gücüm” dediği bölücü terör örgütü PKK’yi hendeklere gömen, Türkiye’nin geleceğini belirleyen tarihsel olaylar olan PKK/YPG’ye kuzey Suriye’yi darederek Amerikan-İsrail koridorunu yaran operasyonlara imza atan bir partinin Meclis Başkanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış, halene İstanbul BB başkan adayı olan Binali Yıldırım, Diyarbakır’a gidince bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu yarattı; PKK ağzıyla konuştu. “Kürdistan mebusu da vardı” dedi.

Binali Yıldırım, Diyarbakır’a gidince “İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş döneminde Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı” diye konuştu.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bugün Diyarbakır’a gitti.

Barzani’ye yakın Rudaw’da yer alan habere göre, Diyarbakırlılara yaptığı konuşmada Yıldırım, Kürtçe ile başlayarak, Diyarbakırlıların bayramını kutladı.

Yıldırım, “İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş döneminde Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı” diye konuştu.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.