Bucak İYİ Parti, AK Parti partizanlığı ve kayırmacılığını ortaya çıkardı

Bucak İYİ Parti İlçe Başkanı Sönmez, AK Partili belediyeye ayar vermeyi sürdürüyor

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez şeffaf belediyeciliğe, işe alımlarda eşitlik ve adalete, kayırmacılık ve akrabacılıktan uzak durmaya vurgu yaparak yaptığı yazılı açıklamada, Bucak belediye Başkanı Emrullah Ünal’a “hani şeffaf belediyecilik yapacaktınız; o ismin kim olduğunu açıklayın!” diye çağrı yaptı.

BUCAK İYİ PARTİ, AK PARTİ KAYIRMACILIĞINI VE PARTİZANLIĞINI ORTAYA ÇIKARDI

İYİ Parti Bucak İlçe Teşkilatı, İŞKUR TYP işçisi vermeyerek belediye üzerinden Burdur ve Yeşilova halkının cezalandırıldığı, özellikle AK Partili belediyelere bol keseden personel aktarıldığı şartlarda, Bucak Belediyesinin kendisine verilen 35 İŞKUR TYP personelini AK Partililerinden seçtiklerini ortaya çıkardı.

AK PRTİ MECLİS ÜYESİ, PARTİZANLIKLARINI MERDİ-İ

KIPTİNİN ŞECAAT ARZADERKEN SİRKATİN SÖYLEMSİ BENZERİ İKRAR ETTİ

Meclis toplantısında Meclis Başkan Vekilinin, kendisine yöneltilen soru karşısında merdi-i kıptinin şecaat arzederken sirkatin söylemesi gibi, isim listesinin AK Parti Bucak İlçe Başkanı ve yönetimi, AK Parti Meclis üyeleri ve Belediye Başkan Emrullah Ünal’dan oluşan bir heyetçe hazırlandığını ikrar etti.

İşte o basın açıklaması!

“14 Haziran 2019 Cuma günü yapmış olduğumuz basın açıklamasında, Bucak Belediyesi’nin şeffaf ve adil şekilde yönetilmesi için üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduğumuzu siz kıymetli hemşerilerimize söylemiştik. Şimdi sözümüzün arkasında duruyoruz.

İŞKUR 2019 TYP (Toplum Yararına Programlar) kapsamında 02.05.2019-31.10.2019 tarihleri arasında Bucak Belediyesi bünyesinde çalıştırılmak üzere 35 kişilik İŞKUR TYP personeli belediyemizde çalışmaya başlamıştır.

İşçilerin seçiminde kullanılan 3 ayrı yöntem vardır;

  1. Noter kurası yöntemi
  2. Liste yöntemi
  3. %80 noter kurası, %20 liste yöntemi

Bucak Belediyesi’nde liste yöntemi kullanılmıştır.

11 Haziran 2019 Salı günü yapılan Bucak Belediyesi Meclis toplantısında İYİ Parti Belediye Meclis üyelerinin vermiş olduğu önergede bulunan TYP personellerinin nasıl ve hangi şartları sağlayarak işe alındığı ile ilgili soruya Meclis Başkan Vekili Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet Gezmez cevap vermiştir.

‘İŞKUR TYP personelleri İŞKUR şartlarını yerine getirerek işe alınmıştır.’ Bu cevabın üzerine İYİ Parti Belediye Meclis Üyemiz Ali Sağar, Ahmet Gezmez beye sormuştur;

 ‘TYP personeli olarak işe alınacakların isimleri kim veya kimler tarafından belirlendi?’

Bu soruya karşılık olarak Meclis Başkan Vekili Ahmet Gezmez Bey bu isim listesinin Ak Parti Bucak İlçe Başkanı, Ak Parti Bucak İlçe Yönetimi, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ile birlikte beraber hazırladıklarını söylemiştir.

BÜTÜN BU OLANLARDAN BUCAK HALKININ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ HABERİ YOKTUR…

TYP Personel listesini siz değerli halkımızla paylaşıyoruz. Bu paylaşımı yaparken listede dikkat çeken bir isim var; Makbule Özdemir. Bu isim kim diye Sayın Bucak Ak Parti İlçe Başkanı Serdar Besler Bey sormak istiyoruz.

‘Serdar Bey, Makbule Özdemir’in size akrabalık derecesi nedir?’

Eminim ki siz değerli hemşerilerimizin de yakından tanıdığı isimler listede mevcuttur. Sayın Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın sergilemiş olduğu belediyecilik anlayışı; Ak Partili insanları kayırmak mı? Yoksa belediyede çalışacak olan insanların Ak Partili tanıdıkları mı olmak zorunda? Bu soruların cevaplarını yaşanmış olan bu olay sayesinde artık merak etmiyoruz. Şeffaf, adil ve dürüst belediyecilik anlayışının ön plana çıkması ve her zaman hemşerilerimize eşit davranılmasını siz değerli halkımızın gözetimin de talep ediyoruz.

Bilgisini paylaştığımız meclis önerge dilekçesi ve TYP personel listesini siz değerli hemşerilerimizle, İYİ Parti İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Bucak Belediye Meclis Üyeleri olarak sizlerle paylaşıyoruz.”

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.