Burdur Vatan Partisi Kuşadası mitingine katıldı

Vatan Partisi Burdur 1. Sıra Milletvekili adayı emekli tümgeneral Levent Ersöz ve Burdur Vatan Partililer, AKP Hükümetleri döneminde teslimiyetçi ve ilgisizlik politikaları nedeniyle Yunanistan ve Avrupa Birliği tarafından uluslararası anlaşmalar ihlal edilerek işgal edilen 152 ada, adacık ve kayalığa sahip çıkan Vatan Partisi’nin dün (27 Nisan 2015 günü) Kuşadası’nda “152 Ada Vatandır” mitingine katıldı. Mitingdeki konuşmasında Doğu Perinçek, “adaları geri alacağız, Erdoğanları Yüce Divan’a göndereceğiz” dediği mitingden sonra Ulusal Kanal’daki programa katılan Ersöz, ülkenin genel durumu ve Burdur’u anlattı.

Vatan Partisi Burdur 1. Sıra Milletvekili adayı emekli tümgeneral Levent Ersöz ve Burdur Vatan Partililer, AKP Hükümetleri döneminde teslimiyetçi ve ilgisizlik politikaları nedeniyle Yunanistan ve Avrupa Birliği tarafından uluslararası anlaşmalar ihlal edilerek işgal edilen 152 ada, adacık ve kayalığa sahip çıkan Vatan Partisi’nin dün (27 Nisan 2015 günü) Kuşadası’nda “152 Ada Vatandır” mitingine katıldı. Mitingdeki konuşmasında Doğu Perinçek, “adaları geri alacağız, Erdoğanları Yüce Divan’a göndereceğiz” dediği mitingden sonra Ulusal Kanal’daki programa katılan Ersöz, ülkenin genel durumu ve Burdur’u anlattı. Irmak Mete’nin Aydınlık Gazetesindeki haberine göre, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde El Heykeli önünde gerçekleşen “152 Ada Vatandır” mitingi öncesinde tüm alan Vatan Partisi ve Türk bayraklarıyla donatıldı. Kurulan dev sahneye Atatürk resmi ve Türk bayrağı asıldı. Yurt genelinden gelen binlerce yurttaşın yanı sıra Kuşadası halkı da mitinge yoğun ilgi gösterdi.

Mitingin sunuculuğunu Ulusal Kanal’ın sevilen yüzlerinden Halil Nebiler yaptı. Yurttaşlar sık sık “Titre AKP Vatan Partisi geliyor”, “AKP verdi biz alacağız”, “Vatan toprağı terk edilemez”, “Adalar vatandır, Vatan geri alacak”, “Başbakan Perinçek”, “Batı’nın hakkından Doğu gelecek”, “Vatan Partisi gelecek işgal bitecek” sloganları attı.

Nebiler konuşmasının ardından şarkılarını seslendirmek üzere Oğuzhan Uğur’u sahneye çağırdı. Oğuzhan Uğur’un konseriyle miting alanında coşku daha da arttı. Konserde son olarak Uğur’un hazırladığı Vatan Partisi seçim marşı okundu. Dakikalar ilerledikçe katılımın artması üzerine Nebiler “Ben söyledim El Heykeli alanına sığmayız dedim, sığmadık. Hepimize helal olsun” dedi.

Vatan Partisi’nin milletvekili adayları sahneye çıkarak tek tek yurttaşları selamladı. Nebiler daha sonra Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i sahneye davet etti. Sloganlar ve alkışlarla karşılanan Perinçek, yurttaşları “Ege’nin yiğitleri, kadın yiğitlerimiz. Ve onların 3 adım gerisinden gelen erkek yiğitler. Burası Kuşadası. Mahmut Esat Bozkurt’un ülkesi” diye selamladı.

 ‘TÜRK MİLLETİNE SÖZ VERİYORUZ’

“Türk milletine söz veriyoruz, Ege’mizdeki 152 ada, adacık ve kaya parçasını Türkiye’nin egemenliği altında olan vatan topraklarını yeniden ülkemize kazandıracağız. Vatan Partisi söz verdi mi yapar” diyen Perinçek 152 ada ve adacığın Türkiye toprağı olduğunu vurguladı.

‘EGE BARIŞ DENİZİ OLACAK’

Ege’nin düşmanlık denizi olmadığını belirten Perinçek “Vatan Partisi iktidarında 152 adamız Türk milletinin ve TSK’nın caydırıcı gücüyle barışçıl yoldan Türkiye topraklarına katılacaktır. Ege, Türkiye ile Yunanistan arasında barış denizi olacaktır” diye konuştu. Barış için ordunun güçlü olması gerektiğini vurgulayan Perinçek “Barış istiyorsan askerin kuvvetli olacak. Vatan Partisi bölgeye de, Ege’ye de, komşumuz Yunanistan’a da barış getirecek. Ama bunu kuvvetli ordusuyla yapacak. Efsane geri dönecek. O efsane barış için lazım. Türkiye güçlü ordusuyla barışın güvencesi olacak” şeklinde konuştu.

 ‘MÜZAKERELERLE ÇÖZECEĞİZ’

Vatan Partisi’nin iktidar olmadan önce 152 adanın geri alınması için girişimlerde bulunduğunu anlatan Perinçek şöyle devam etti: “Vatan Partisi Heyeti, AB Ankara Temsilciliği’ne nota verdi. Hükümetin yapamayacağını yaptı. ‘Buradan bayrağını indir’ dedik. Türkiye topraklarına kılıçla gelemezsin, çiçekle gelebilirsin. Türkiye toprağına kılıçla gelenler kılıçla giderler. Yunanistan Büyükelçiliği’ne de Vatan Partisi, yani halk hükümetinin temsilcileri olarak mektup verdik. Eski hatıralar büyük tecrübelerdir. Bu topraklara 15 Mayıs’ta düşman olarak çıkanlar 9 Eylül’de denize döküldüler. Yunanistan hükümetinin bu tecrübeyi bildiğini tahmin ediyoruz. Ege Denizi’ni barış denizi yapmak için, Ege Denizi’nin kaynaklarından Türkiye ve Yunanistan halklarının yararlanması için müzakerelerle bu sorunu çözeceğiz. Çünkü Türk milletine ve TSK’ya güveniyoruz.”

CHP VE MHP’YE ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Vatan Partisi iktidarında Deniz Bakanlığı kurulacağını açıklayan Perinçek “Denizlerimizi barış denizi yapacağız. Vatan Partisi olarak söz veriyoruz. Ege kıyılarımızdan bu ihanet projelerinde rol almak için arzı endam eden partileri uyarıyoruz. CHP ve MHP’ye çağrımız şudur; bu millete 8 Haziran’dan sonra AKP ve HDP ile koalisyon yapmayacaklarına söz versinler” dedi.

 ‘ERDOĞAN YÜCE DİVAN’A’

Perinçek, şöyle devam etti: “AKP yöneticileri 152 adamızı yabancı devletlerin egemenliğine teslim ettiği için, Türkiye’nin güneydoğusunda Kürdistan’a özerklik adında İkinci İsrail’in kurulmasına fiilen alet oldukları için, Atatürk devriminin temellerini yıktıkları için, TCK’nın 302. maddesine göre sanık sandalyesine çıkarılacaklar. Vatan Partisi Meclis’e girince Erdoğan’ı ‘vatana ihanet’ suçundan Yüce Divan’a gönderecek. Bir millet uyanıyor. Ayağa kalkıyor. Türk milleti ayağa kalkıyor. Dünya Avrupa, ABD duysun. Asya, o büyük eski kıta Afrika, Güney Amerika, bize güvensin. Türk milleti ayağa kalkmaktadır. Göreceksiniz, bu halk yeniden mucizeler yaratacak. Birleşen Türkiye’yi kuracağız. Vatanı birleştireceğiz. Kürt de Türk de biziz. Biz Türkiye’yiz.”

BOP EŞBAŞKANLARI KUVAYI MİLLİYE OLAMAZ

Ahmet Davutoğlu’nun Sivas konuşmasındaki “Biz Kuvayı Milliye partisiyiz” sözlerini hatırlatan Perinçek, şunları söyledi: “Bütün milletimiz biliyor; AKP, Kuvayı İnzibatiye partisidir. Vatan Partisi de Kuvayı Milliye partisidir. 1920’lerde Mustafa Kemal’in Ankara’sının üzerine yürüyen yobaz sürüsü vardı. Bugün Atatürk’ün üzerine sürülen AKP, nasıl Kuvayı Milliye olur! BOP eşbaşkanlarından, yabancı devletlere 152 adayı terk edenlerden Kuvayı Milliye olur mu! PKK’yla birlikte onun yasal partisi HDP’yle vatanımızı bölmeye kalkanlardan, ABD’nin İkinci İsrail planında Kürdistan’a özerklik projesinde rol üstlenenlerden Kuvayı Milliye olur mu!”

BABA-OĞUL AYNI KÜRSÜDE

Vatan Partisi Aydın milletvekili adayı emekli Albay Hasan Atilla Uğur alkışlarla karşılandı. Mitinge gelenleri “Vatanseverler, Mustafa Kemal’in askerleri hoşgeldiniz” diyerek selamlayan Uğur’un konuşması şöyle:

“Türkiye 13 yıldır, ehil olmayan aciz bir iktidarın pençesinde inliyor. Özbe öz Türk toprağı olan 152 adamız AB ve taşeronlarınca işgal edildi. Şu anda sınırları içinde bulunduğumuz efeler diyarının iline bağlı 5 adada Yunan ve Letonya askerleri bulunmaktadır. Bu bir işgaldir. Ve bunun nedeni AKP hükümetleridir. İşgale seyirci kalan bütün sorumluları vatana ihanet suçundan yargılayacağız. Kurtuluşları yoktur. Buradan AB ve Yunanistan’ı uyarıyorum. 1,5 ay sonra AKP Hükümeti olmayacak. Milli hükümet kurulacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri geliyor. İşgal ettiğiniz topraklarımızı derhal terk edin.”

ANAP’LI VEKİL MİTİNGDE

Eski ANAP Milletvekili Metin Öney de dün destek için mitinge gelenler arasındaydı. Aydınlık’a konuşan Öney, ülkenin başındaki sorunların kaynağının iktidar olduğunu belirterek “Bunlardan biri de bize ait 152 ada, adacık ve kayanın çeşitli yollarla işgal edilmesidir. Bugüne dek bu konularla ilgili Vatan Partisi dışında hiçbir siyasi parti hassasiyet göstermedi. O adaların bir kısmı Aydın hudutlarının içindedir. Böyle bir miting düzenlendiğini duyunca destek vermek için geldim. Vatan toprağı asla terk edilemez. Bu hassasiyeti gösterdiği için Vatan Partisi’ni kutluyorum” dedi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.