
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD’nin) ülke çapında Atatürk’ü ve Atatürkçülüğe dikkat çekmek amacıyla il il dolaştırdığı “Cumhuriyet Tırı”, Burdur/ Gölhisar’a ulaştı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Fatmana Akıncı’nın karşıladığı “Cumhuriyet Tırı”, gün boyu Gölhisarlıların ilgi odağı oldu.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezinin organize ettiği, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 100’ncü yılında, o coşkuyu yeniden yaşatmak Anadolu’yu Edirne’den Hakkâri’ye, Muğla’dan Kars’a dolaşacak olan “Müze/Sergi Tırı” kapsamındaki Cumhuriyet Tırı Gölhisar’a ulaştı.


İçinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergileri, İstiklal Madalyası’ndan,10.Yıl Madalyası’na orijinal objeleri, Türkiye’de ve dünyada basılmış Atatürk’le ilgili yayınlardan oluşan basılı malzeme ve panoları barındıran, iç donanımı sayesinde akşamları açık hava sinemasına ya da sahneye dönüşebilen, filmlere, konserlere ve söyleşilere ev sahipliği yapabilecek düzenekte, GYK Üyesi Dursun Ali Toraman ve A. İlhan Gülek tarafından projelendirilmiş ve tarihçi-yazar A. İlhan Gülek’in koleksiyonundan oluşturulmuş olan “Cumhuriyet Tırı”nın ziyaretini, “Cumhuriyet Tırı Gölhisar’da” adlı bir etkinliğe dönüştüren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölhisar Şube Başkanı Fatmana Akıncı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı Cumhuriyet Tırı Gölhisarlıların yoğun ilgi odağı oldu.

“Cumhuriyet Tırı Gölhisar’da” etkinliğine Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Fatmana Akıncı, Gölhisar Belediye başkanı İbrahim Sertbaş, CHP İlçe Başkanı İsa Kayacan ve vatandaşlar katıldı.
Ali Çakır, Sarı Zeybek oyunuyla katkı sundu.
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- Büyükada toplantısının detayları ortaya çıkmaya başladı
- Çöpler, artık Katı Atık Tesisine taşınmaya başladı
- Aşk, Oğuzhan Koç’u yendi…
- Emekli polislerden Antalya’da terör partilerini kapatılmamasına sert tepki
- Başkan Ercengiz, canlı TV yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu
- Başkan Ercengiz, felaket sahasında
- Engelliler Hünerlerini Sergiledi
- İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Hizmete Girdi