DHKP-C’nin kozmik odasına girildi

Güvenlik güçleri, soluk soluğa bir operasyonla terör örgütüne büyük darbe vurdu

İstanbul’da terör örgütü DHKP-C’ye büyük darbe indirildi. Örgütün karargâhı İdil Kültür Merkezi’ne baskın düzenleyen polis, sözde Türkiye sorumlusu YK dâhil, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Aydınlık Gazetesi’nin Yani Şafak’a dayandırdığı haberine göre, DHKP-C’nin kozmik odasına girildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DHKP/C’ye büyük bir darbe indirdi. Örgütün merkez olarak kullandığı belirtilen İdil Kültür Merkezi’ni takibe alan güvenlik güçleri, kültür merkezinin çelikten yapılma dış kapısının açık olduğu sırada operasyonu başlattı.

Ekipler, Kültür Merkezi adı altında örgütsel faaliyet yürütülen merkezin alt katındaki kafeden hızlı bir şekilde üst düzey örgüt yöneticilerin bulunduğu kata çıktı. Toplantı halinde olan DHKP/C’nin Türkiye sorumlusu YK, örgüt yapılanmaları ve direniş meclisi sorumlusu NG, örgüt yapılanmaları ve halkın hukuk bürosu sekreteri EK, örgüt gençlik sorumlusu FK, örgüt Anadolu illeri sorumlusu RK ve OK gözaltına alındı.

ÖRGÜTÜN MASKESİ: GRUP YORUM

DHKP/C terör örgütü, eleman temini için sanatı kullanıyor. Örgüte yönelik operasyon sonrası hazırlanan iddianameye göre ‘İdil Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren örgüt mensupları, Anadolu’dan İstanbul’a okumak için gelen ve konserlerle katılan gençlerle temasa geçiyor, onlara kalacak yer temin ederek ve ücretsiz kurslar vererek akıllarını çeliyor.

DİJİTAL ARŞİV VE DÖKÜMANLAR İMHA EDİLMEDEN ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda terör örgütü DHKP/C’nin özel programlarla şifrelediği dijital arşivi ve yurt dışında bulunan merkez komiteyle yaptıkları görüşme kayıtları da ele geçirildi. Kriptolu dijital bellek, incelenmek üzere ilgili emniyet birimlerine gönderildi.

ARKA ARKAYA 9 ÇELİK KAPI

İstanbul Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütsel dokümanların imha edilmeden ele geçirilmesi için hassas bir çalışma yürüttü. Arka arkaya 9 çelik kapının bulunduğu merkeze girmek için kapıların hepsinin açık olduğu anı bekleyen polisler, kapıların açık olduğu bir anda şok baskın düzenleyerek teröristlerin dijital arşivi ve dokümanlarını imha edilmeden ele geçirmeyi başardı.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.