Dikkat; gene elektrik kesintisi!

Elektrik kesintileri milyonlarca dolar zarara yolaçıyor

Ülkede ve ilimizde zırt pırt durmaksızın elektrik kesintisi yapılıyor. İlimizde bu kesintilerin planlı yapıldığı, bakım vb gibi masumane gerekçelere dayandırılıyor. Ancak sosyo-ekonomik hayatta belirleyici bir rolü olan enerji gibi bir temel girdinin özelleştirilmesindeki büyük hata bir yana özelleştirildikten sonra elektrik şirketlerinin kamuca denetlenememesi böylesine stratejik değeri ve önemi olan bir alanda kamu hayatı ve güvenliği tehlikeye atılmaktadır. Bu kapsamda bu hafta gene kamuoyuna Valilik Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü aracılığı ile yapılan bir paylaşımda, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’nin “vatandaşlarımıza daha kaliteli ve kesintisiz enerji temin amacı”yla enerji kesintisi yapılacağı açıklandı. Kamuoyunu bıktıran ve sıkıntı yaratan kesintiler hakkında, özelleştirmeden bu yana yıllardır bitip tükenmeyen bu kesintiler” hakkında “ne bitip tükenmez bakımmış bu böyle?” yorumu yapılarak, akıllarda başka amaçları mı var sorularına neden oldu.

Ülkede ve ilimizde yaşanan elektrik kesintileri konutlardan hastanelere, esnaf, tüccar ve küçük işletmelerden fabrika, mermer ve büyük işletmelere kadar birçok alanı olumsuz etkilemektedir. Uzmanlarca elektrik kesintilerinin bakım gibi masumane gerekçelerle ortaya sürülen kazanımları ve enerji verimliliğine etkisi karşısında neden olduğu sosyo-ekonomik kayıplar karşısında çok değersiz olduğu belirtiliyor. Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker’in de belirttiği gibi, ülke çapında bir yıl içinde planlı ya da plansız birçok defa elektrik kesinleri yaşanıyor. Elektrik kesintisi nedeniyle bir saat duran üretim Türkiye’ye 100 milyon dolar zarar açıyor. Bazen bu gündüz sabahtan akşama kadar sürebiliyor. Buna göre elektrik kesintisinin ekonomiye maliyeti milyar dolarla ifade edilebiliyor.

Elektrik kesintilerinin tazminat davası konusu olacağı vurgulanırken, kamuoyunun bütün dikkatleri AKEDAŞ’ın ilimizde bitip sonu gelmeyen elektrik kesintilerinin gerçek amacına yöneldiği bildiriliyor.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.