
Termik santraller gibi adeta zehir saçan bacalar
Burası Isparta’nın Eğirdir ilçesi. Türkiye’nin en büyük 2’nci tatlı su kaynağı olan Eğirdir Gölü’nün kıyısında son yıllarda yaşanan kömür kaynaklı kirliliğe karşı önlem alan yok. Bacalar adeta termik santraller gibi zehir kusuyor. Duruma isyan eden Göl uzmanı Dr. Erol Kesici “denetim çok mu zor?” dedi.

İçme suyu kaynağı olarak stratejik önemi bulunan yasalarla korunması gereken Eğirdir Gölü son yıllarda büyük bir kirlilik ve kuraklık riski ile karşı karşıya. Kış aylarında buna bir de kalitesiz kömür kullanımından kaynaklı hava kirliliği eklenince ülkenin önemli bir iç suyu olan Eğirdir Gölü’nün yanı sıra ilçede yaşayan insanlar da zarar görüyor.

Binlerce yıllık geçmişi ve benzersiz doğal zenginliği ile Türkiye’nin göz bebeği kentlerden biri olan Eğirdir bu manzarayı hak etmiyor. Başta kenti yönetenler olmak üzere Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sulak Alanların korunmasından sorumlu olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili birimleri bu sorunun çözülmesi için bir an önce adım atmalı.

Masal gibi kentleri kabusa savaş alanına çevirmeye kimsenin hakkı yok…
Fotoğraflar: Dr. Erol Kesici (17 Kasım 2020 tarihinde kaydedilen görüntüler)
- Muhittin Böcek 399 milyon TL’yi ödemeyi taahhüt etti

- Hipersonik özgüvensizlik

- Küresel Ergenekon’dan Çıkış Hükümleri

- ANTALYA’da Latif Polat’tan Vatan Partililere müzik şöleni

- Sağlık iş kolunda yetki dengeleri değişti

- Dünya antiemperyalist gençliğine övgü

- ANTGİAD Genç Beyinleri Aynı Çatıda Buluşturdu

- Mutlak butlanı müteakiben CHP’de infial


